Foto: jogal
Jedlo je obľúbené hlavne u detí, ale nepohrdnú ani dospelí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
2
Do mlieka dáme maslo, trocha soli a necháme zovrieť. Do vriaceho postupne pridávame asi 2/3 múky a miešame kým nezhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť na vlažné.
-
3
Do vlažného zamiešame vajcia.
-
4
Zapracujeme zvyšnú múku, ak je cesto veľmi mäkké pridáme ešte múku.
-
5
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na 0,5 cm, pokrájame na štvorce, do každého dáme slivku alebo marhuľu a zložíme na taštičky, ktoré vo vriacej vode varíme asi 8 min. Kraje cesta nakrájeme na rezance a tiež uvaríme.
-
6
Hotové posypeme makom a polejeme maslom, alebo si z krupice a oleja urobíme zlatistú záprašku, ktorú sparíme ai štamperlíkom vody a pridáme vanilkový cukor. Toto je pre tých ktorí nemajú radi mak.
Diskusia k receptu