Koláče, koláče, rada Vás pečiem.
Suroviny
| 90 g |
|
| 6 ks |
|
| 175 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| Plnka: | |
| 500 ml |
|
| 10 g |
|
| 1 ks |
|
| 210 g (200g do plnky, 10 g na dusenie jabĺk) |
|
| 60 g (50g do masla, 10 g do jabĺk) |
|
| 4 ks |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Rúru zohrejeme na 180 °C. Necháme roztopiť 90 g masla. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so 175 g cukru do penista.
- 2
Pridáme múku, orechy a roztopené maslo a nakoniec opatrne zapracujeme bielkový sneh. Vo vyhriatej rúre z cesta upečieme dva rovnaké pláty.
- 3
V mlieku rozmiešame cukor a uvaríme puding podľa návodu. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme 200 g zmäknutého masla a 50 g práškového cukru do penista. Po lyžiciach pridáme vychladnutý puding. Jablká očistíme, nastrúhame a asi 3 minúty podusíme s lyžicou masla a s 10 g práškového cukru.
- 4
Krém rozotrieme na jeden z upečených plátov cesta. Na vrch dáme podusené a vychladnuté jablká a prikryjeme druhým plátom. Zaťažíme napríklad knihou. :-) Na druhý deň alebo po 4-5 hodinách koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili rozpustením čokolády s olejom vo varnom kúpeli.
- 2









Diskusia k receptu