Foto: matus113
Sladké májové pokušenie.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Nalámané sušienky dáme do mixéra, pridáme 30 g kryštálového cukru, 50 g masla a rozmixujeme. Pripravenú zmes naukladáme do jenskéj misy alebo tortovej formy a roztlačíme rukami aj po okrajoch.
- 2
Druhú vrstvu pripravíme tak, že zmiešame 100 g kryštálového cukru, štipka soli, 2 celé vajcia a polievková lyžica citrónovej šťavy. Zmes vyšľaháme nahladko, ale nie na penu. Ďalej si vymiešame tvaroh na jemno, ktorý pridáme do vyšľahanej zmesi a znova rozmixujeme. Hladkú zmes vylejeme na sušienkový základ a rovnomerne rozotrieme po celej ploche. Dáme piecť na 170 stupňov, približne hodinu.
- 3
Tretia vrstva sa skladá zo 100 g kryštálového cukru, 250 g kyslej smotany a dochucuje sa vanilkovým luskom. Vanilkový lusk si pozdĺžne rozkrojíme a vnútro vyškriabeme do smotany s cukrom. Rozmiešame, aby sa cukor rozpustil. Po hodine pečenia polejeme koláč pripravenou zmesou. Dáme zapiecť na 15-20 minút na 150 stupňov. Hotový koláč podávame chladený.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/cheesecake-fotorecept/9162-rece...
ale aj americky recept
Nie raz sa uz v diskusiach hovorilo, ze slov. tvaroh a originalne suroviny nie su jedno a to iste.
= Pritom na originalny slovensky dedinsky Tvaroznik nedam dopustit - hlavne taky, co piekla mama.
Koláčik vyzerá super,pekne video a aj postup zrozumiteľne popísaný.
Nie je jedno ako sa volá ?