Fazuľa v paradajkovej omacke - Baked Beans ( fotorecept)
Foto: palokuchki
V obchodoch je dostat rozne druhy tejto fazulky nakladanej v konzervach. Zacala som si ju robit doma. Hlavne ked mam aj svoje paradajky Zobraziť celý popisV obchodoch je dostat rozne druhy tejto fazulky nakladanej v konzervach. Zacala som si ju robit doma. Hlavne ked mam aj svoje paradajky viem co tam dam a co jeme. Myslim tiez, ze je aj chutnejsia od tej kupovanej.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazulu som si namocila a nechala som ju postat do druheho dna. Na druhy den som vodu z fazuly zliala a fazulu som zaliala s troma salkami cerstvej vody. Pridala som 1 PL suchej horcice.
-
2
Jablko a cibulu som ocistila, nakrajala na mensie kusky a spolu so stiplavou paprikou, cukrom a klincekami som pridala k fazule.
-
3
Ked uz nemam doma svoje paradajky, tak si ich kupim vo velkom baleni, porozdelujem si ich na mensie mnozstva a dam zmrazit. K fazule som pridala dve salky takychto zmrazenych paradajok.
-
4
Ked to zovrelo odtiahla som hrniec na bok a nechala som to pomalicky prikryte varit asi hodinu, alebo pokym fazula nebude makka. Ak sa vam zda, ze je to moc vodove, nechajte fazulu varit odokrytu, aby voda vyvrela. Anglicky nazov Baked Beans, znamena pecena fazula. Mam aj v recepte, ze by sa to malo piect v rure, ale ja to robievam takto v hrnci a som s tym spokojna. Nakoniec treba fazulu este dochutit solou a mozno trochu cukrom. Kto chce moze si pridat nakrajanu sunku.
Ja ju vsak peciem tiez ako dakedy robili osadlici, pretoze som bola obdarovana hlinenym hrncom na tento ucel /ktory by dnes mohol uz patrit aj do muzea hehe/.
Narobila si mi velke chute!
hľadala som na nete viac druhov príprav, a našla som aj možnosť, ako sterilizovať do zásoby. Fazuľa sa už varí, omáčku spravím podľa Teba.