Foto: ewitka123
Kto ich ma rad pochuti si :)
Suroviny
Žemle: | |
1 kg |
|
480 ml vlažné |
|
4 ks |
|
1/4 rozpustené |
|
1 kocka |
|
2 lyžičky |
|
1 lyžička |
|
Maso : | |
1 kg |
|
4 lyžice |
|
1/2 lyžičky |
|
2 lyžičky |
|
Priloha: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Urobime si kvasok: mlieko , cukor, droždie zmiesime muku, kvasok, vajička,roztopene maslo a sol. Nechame pokysnuť a rozdelime si cesto na rovnake žemličky ktore ešte nechame podkysnut asi 20 minut potrieme ich mliekom a posypeme sezamom.
-
2
Keď su pekne vykysnute pečieme ich vo vyhriatej rure.
-
3
Na 200 stupňoch 15 minut kym nemaju peknu farbu.
-
4
Maso si pomelieme a pridame soĺ, čierne korenie a volčestrovu omačku poriadne premiešame a nechame odstať v chladničke aspom 1/2 hodinu.
-
5
Z masa tvarujrme placky, ktore pečieme na rošte alebo ako ja v panvici na troche oleja, z každej strany 6 minut.
-
6
Na opečene maso dame kusok platkoveho syru.
-
7
Rozrežeme si vychladnutu žemlu položime si tam jedno masko so syrom na to dame horčicu , kečup, koliesko cibule aj paradajky a listok ladoveho šalatu. Ja som dala kapustny list ladovy šalat som nemala. Hamburger zakryjeme druhou polovicou žemle a konzumujeme.
cesto ak bolo riedke-tak si dala veľa mlieka-asi..doplň múkou..nie tukom..=môj názor..
ale chut vynikajuca, dokonca aj moje cukrozrave dieta zjedlo cely aj s maskom a zeleninkou :-))))
nedavno sme boli v McDonalde, aby sa dievca necitilo ukratene
zjedla, ale rovno tam mi povedala-mami, ale doma urob ty, tvoj je ovela lepsi :-)))