Dalmatské ragú

peter64 - fotkapeter64, 8. mája 2011

tento recept som si opísal z kalendára naša gazdinka

Suroviny

600 g
100 g
50 g
30 g
20 g
300 g
200 g
200 g alebo iné huby
2 kscl
20 g
5 cl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na drobné kocky,posolíme,okoreníme,posypeme mletou paprikou.Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji a rozškvarenej slanine,pridáme pokrájané mäso,opečieme,pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu,rajčiakový pretlak,podlejeme vodou a pod pokrývkou dusíme takmer do mäkka.Mäso vydusíme na tuk,mierne zaprášime hladkou múkou,zalejeme trochu vody,pridáme pokrájané šampiňóny alebo iné huby,kapiu,hrášok,červené víno a spolu dusíme do mäkka.Nakoniec posypeme nadrobno posekanou pažítkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu