Vajce Monte Carlo
Toto slávnostné predjedlo pochádza z receptov slávného českého šéfkuchára Viléma Vrabca.
Špenátové halušky
K dobrému mäsku a tam kde patria halušky. Pridávam tento recept, ktorý som si postupne sama z...
Plnená paprika so sójovou drťou
Dnes varím bez mäsa. Minulý týždeň bolo mäsa až-až, tak dnes mame odľahčený deň...
Cacimpero - talianske predjedlo
Recept pochádza z Talianska. Toto predjedlo sa podáva pri slávnostných príležitostiach a servíruje sa s pečivom...
Cachochbilli /fotorecept/
Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené...
Trasená torta pre Lauri
Túto tortu mnohí poznáte, ale keďže budem suroviny dávať do balíka a posielať do USA, ...
Adžika - doma vyrobená koreniaca zmes
Adžika je koreniaca zmes zložená z rôznych byliniek a korenia. Používa sa na korenenia mäsa, ...
Tyrkysový pomaranč
Tento receptík si robím, keď som smutná, alebo len proste nemám svoj deň... Život je...
Chmeli Suneli - doma vyrobená koreniaca zmes
Chmeli Suneli je koreniaca zmes, zložená z rôznych byliniek a korenia. Používa sa na korenenie...
Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
Tarte Tatin dostal jméno po dvou svobodných sestrách Stephanie a Caroline, které začátkem minulého století vedly...
Dúhové muffinky pre Karolínku
recept mám z našej dobrej varešky-medové muffiny bez tuku-ja som tam pridala trošku géloviek-farieb... moja malá to...
Pudingovo-tvarohové rezy
Tento recept mám od svojej budúcej nevesty. Zákusok nám doma všetkým zachutil a preto mi to...
Tvarohový mramorový zákusok.
Tento koláčik vznikol tak, že v mojích začiatkoch pečenia som si pomýlila pri čítani ingrediencie a...
Hŕstková polievka na podnet Tinky, Fazuľkový prívarok s mäsom a zemiaky IbataK
Fazuľkový prívarok je, podľa mňa, typické rannoletné jedlo, keď fazuľka priebežne dozrieva na záhradke a doma sa...
Bravčové plátky s brokolicou a karfiolom
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme. Z každej strany posypeme rascou, ...
Tvaroh s paradajkami
Toto je najjednoduchšia príprava na svete a pritom ide o spojenie božských chutí... :)
Paradajky na smotane
Toto je jedlo studenej kuchyne. Recept mám od mamy, ktorá pochádza z Poľska a celej...
Cestovinkový šalát s tuniakom a rôzne variácie
Cestovinové šaláty sú stará, dobrá a najmä rýchla klasika- proste zmiešame všetko dokopy, dá sa...
Koložvárska trochu inak
Koložvárska kapusta spája samé dobré chute do jedného famózneho celku ;) postup prípravy som si pred rokmi...
Šalát z pangasia
Veľa je receptov na tresku šalát, tak som skúsil urobiť z pangasia. Je na nerozoznanie od...
Kuracie s ananásom na smotane
Kedysi som recept na kuracinu s ananásom našla v časopise, ja som si ho upravila po...
Dia kvietky
Nakoľko som sa pridala minulý týždeň ku skupine , , dia, , , tak niečo pre nás,...
Libanonské kapsy
Našla som tu viac možností na domácu prípravu Pita chlebu, preto vkladám recept z Libanonu, ...
Pita chlieb podľa Ester Fuszeres
Pita chlieb je chlieb charakteristický pre blízky Východ. Stretneme sa s ním v Sýrii, Libanone,...
Bravčové batôžky
Bravčové stehno prekrojíme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a natrieme kečupom. Na troche oleja...
Baťovské rezne
Plátky mäsa ľahko rozklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Menšie plátky mäsa prerežeme, urobíme vrecko, naplníme ananásom...
Čachtické rezy
prepisujem svoje recepty takže budem ich postupne pridávať a u niektorých nebudem uvádzať odklial ich mám ...
Čisté kokosové rezy
Tento rakúsky recept na tieto rezy mi prišiel e-mailom v novembri 2010. Mali veľký úspech, ...
Marocké kura
Táto úprava kuraťa je z Maroka. Ide o pomerne korenené jedlo, ale veľmi chutné,...
Maklube - obrátený arabský hrniec naruby
Ide o veľmi populárne arabské jedlo s viacerými variáciami prípravy v obmene surovín, v posledných rokoch...