Dar vládcu Inkov fotorecept

jody - fotkajody, 19. júla 2011
Dar vládcu Inkov (fotorecept)
Foto: jody

Ďalšie z čisto letných jedál - mladá kukurica. Varená, či grilovaná... mňam... :-)))

2 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Z klasov odtrhneme šúpolie, ale nevyhadzujeme, šupneme ho aj s kukuricou do hrnca.

    Dar vládcu Inkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme vodou, šúpolie dáme navrch. Nesolíme! Varíme od zovretia maximálne 10 minút.

    Dar vládcu Inkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené klasy vyberieme...

    Dar vládcu Inkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...podľa chuti posolíme, pokladieme plátkami masla a šrotíme ... :-) Prajem dobrú chuť.

    Dar vládcu Inkov (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evusik
aj ja chcéééém :-))))
kto má parný hrniec skúste urobiť kukuricu v paráku je fantastická...
ola111
Tak už len pre tento dar Inkov by mohlo leto trvať dlhšie :-)))
klaura
dobrá, sladká, chrumkavá ... milujem ju ... :)
valeri
skutocne dar :-)), varím každú chvíľu, aj včera som si dala niekoľko kúskov, ale s maslom to počujem-vidím po prvýkrát, my len posolenú.
marianna76
Supe, niekto, kto dáva šúpolie tiež do vody, lebo na mňa vždy každý pozerá, či som šiši.... a každému musím vysvetľovať, že s tým to chutí aj vonia lepšie...
lucylee
Toto je jediny sposob pripravy kukurice, kedy ju zjem. Vyborna je aj grilovana.
marienka44
@Jody , ja varim v tlakovom hrnci len 2 min. Tiez nesolim, len pridam trochu kryst. cukru.
Podla casopisu Bajecna Zena č. 30 kukurica zlepsuje naladu /ma hormon stastia Serotonin/, posilnuje imunitny system,srdce, svaly, regeneruje pokozku a vlasy.Obsahuje vitamin B1 a mangan, ktory posobi ako prirodne sedativum, odburava stres a posilnuje srdce. Zelezo v nej pomaha pri chudokrvnosti, 100 g kukurice zabezpeci polovicu dennej davky zeleza.. Mozu ju aj celiatici. :-)
marcy
zbožňujem,no musím odolať ....zdúva ma ako žabu :-(
akeber
slintám......musím počkať pokiaľ dozrie v záhradke zatiaľ sa budem iba dívať :))
evetik
ja davam lyžičku soli a lyžičku cukru.Už sa teším ,len ešte musim dozrieť.
hubarka35
ja som aj prejedená už kukuričky,každý den varim.....poradte chcem dat zamrazit klasy kukurice-mám ich predvarit alebo len taku ošupanu dat do mrazáku?
bozulka
Kukuricu milujem,ale syn mi hovieva -mami už chýba len koryto...!
evicka63
Kukuricu môžem od malička aj ja. Už teraz pri pozeraní slintá komplet celá rodinka. Ozaj a ako dlho sa parí v parnom hrnci?
A s kukuricou mám podobný príbeh ako bozulka jej chýba iba koryto, no nám chýbali "len" zajačie uši. Boli sme totiž v lete na návšteve v ČR kde mali pri dome družstevné pole s kukuricou a nám pri pohľade na to pole poskočilo srdiečko od radosti, že dáme si kukuričku, no mali ste vidieť tie naše smutné oči keď rodinka vyhlásila, že "u nás to žerou jenom králici".
jody
Tí králici vedia, čo je dobré, mali ste si dať aj vy... :-)))
bejaja
@hubarka35 , ja mrazím kukuricu bez predvarenia,ošúpem ju, dám do mikroténových sáčkov a dám zamraziť.
cica2
nádherné foto a veľká dobrota!:)
3sandra3
počas varenia som pridala do vody aj trochu cukru,,,, bola famózna,,,všetkým chutila...
Pozn. pre mňa: mám VYTLAČENÉ
jozka2
citala som v nejakom casopise,ze kukurica ma ovela lepsiu chut ak z nej odtrhneme iba vrchne listy a v ostatnych ich nechame varit,od vtedy ich naozaj takto varim je to ovela pohodlnejsie, lebo nemusim vrchne kukurice zakryvat,prilozim tanierik aby sa drzali vo vode a vodu osolim,lebo kukurica je sama o sebe sladka.
modrykamen
Neviem prečo, ale v našej rodine sa jedáva veľa kukurice, ale posypanej cukrom. Soľ na kukurici nemôžem ani cítiť. Asi mám ináč vyvynuté (či skôr naučené) chuťové bunky. Na trhoch sa mi smejú, ale nikde cukor namajú, tak jem iba tak. Na páračky moja starká varila usušené zrná kukurice, posypala to ocukrovaným makom a poliala zohriatym medom. O pol noci pochúťka ako hrom. Ako deti vždy sme si vyprosili byť dovtedy hore.
ivan14
Hmmm... já kukuřici můžu, a zpracovávám ji dvakrát - poprvé mladé klásky naložím jako okurky, je po nich v rodině velká poptávka. A podruhé, když zrnka začínají žloutnout, pak klasy vařím, ale na rozdíl od zde diskutujících ve slané vodě, uvařené pomastím máslem a ještě posolím - já sladké nemusím, ze sladkého mám nejraději uzený bůček :-). A i když asi sklidím kritiku, chodím si na kukuřici na pole, ta "cukrová" mi prostě nechutná... Je to krádež, ale škoda pár halířů, nebijte mě. :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha