Foto: jody
Ďalšie z čisto letných jedál - mladá kukurica. Varená, či grilovaná... mňam... :-)))
2 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z klasov odtrhneme šúpolie, ale nevyhadzujeme, šupneme ho aj s kukuricou do hrnca.
-
2
Zalejeme vodou, šúpolie dáme navrch. Nesolíme! Varíme od zovretia maximálne 10 minút.
-
3
Uvarené klasy vyberieme...
-
4
...podľa chuti posolíme, pokladieme plátkami masla a šrotíme ... :-) Prajem dobrú chuť.
kto má parný hrniec skúste urobiť kukuricu v paráku je fantastická...
Podla casopisu Bajecna Zena č. 30 kukurica zlepsuje naladu /ma hormon stastia Serotonin/, posilnuje imunitny system,srdce, svaly, regeneruje pokozku a vlasy.Obsahuje vitamin B1 a mangan, ktory posobi ako prirodne sedativum, odburava stres a posilnuje srdce. Zelezo v nej pomaha pri chudokrvnosti, 100 g kukurice zabezpeci polovicu dennej davky zeleza.. Mozu ju aj celiatici. :-)
A s kukuricou mám podobný príbeh ako bozulka jej chýba iba koryto, no nám chýbali "len" zajačie uši. Boli sme totiž v lete na návšteve v ČR kde mali pri dome družstevné pole s kukuricou a nám pri pohľade na to pole poskočilo srdiečko od radosti, že dáme si kukuričku, no mali ste vidieť tie naše smutné oči keď rodinka vyhlásila, že "u nás to žerou jenom králici".
Pozn. pre mňa: mám VYTLAČENÉ