Foto: rybarkuchar
Polievka nemá tak výraznú rybaciu chuť ako „klasické“ halászlé a príprava je naozaj rýchla. Je vhodné ju variť ak vám zostali po vyfiletovaní ryby: Zobraziť celý popisPolievka nemá tak výraznú rybaciu chuť ako „klasické“ halászlé a príprava je naozaj rýchla. Je vhodné ju variť ak vám zostali po vyfiletovaní ryby: hlava, plutvy, chvost, odrezky... vnútornosti nepoužívam, neviem prečo. Kľukne ju môžete pripraviť aj zo supermarketových rýb. Čím viac druhov rýb, tým lepšie. Recept vznikol kombináciou rôznych rybaco-polievkových receptov a časovým limitom 30 min.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Necháme uvariť kúsky ryby v osolenej vode. Žiadne koreniny len soľ. Scedíme vývar a opatrne vykostíme.
- 2
Pripravíme si na masti (oleji) cibuľový základ, podobne ako na guláš, pridáme na drobno posekanú zeleninu, koreniny, vykostené kúsky ryby, podlejeme vývarom a dusíme do polo-mäkka. Ak chcete aby mala polievka podobu krémovej, ponorte mixér a rozmixujte. Čo sa týka zeleniny je to na vás. Bez strachu pridajte čo máte. Celkom dobré je to aj z hlávkovou kapustou (tú nemixovať). Dolejeme, podľa toho akú hustú polievku chceme mať, rybací vývar a sekundu povaríme.
- 3
Filety pokrájame na malé kúsky 2x2 cm posolíme a opražíme. Prípadne ich pripravíme podľa receptu: Jednoduchý kapor. Opražené kúsky vložíme do hotovej polievky a môžeme podávať. Do taniera je vhodné pridať lyžičku kyslej smotany, podľa chuti čili pastu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/moja-krabia-polievka/3314-recep...