Rýchla rybacia polievka

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 19. júla 2011

Polievka nemá tak výraznú rybaciu chuť ako „klasické“ halászlé a príprava je naozaj rýchla. Je vhodné ju variť ak vám zostali po vyfiletovaní ryby: Zobraziť celý popisPolievka nemá tak výraznú rybaciu chuť ako „klasické“ halászlé a príprava je naozaj rýchla. Je vhodné ju variť ak vám zostali po vyfiletovaní ryby: hlava, plutvy, chvost, odrezky... vnútornosti nepoužívam, neviem prečo. Kľukne ju môžete pripraviť aj zo supermarketových rýb. Čím viac druhov rýb, tým lepšie. Recept vznikol kombináciou rôznych rybaco-polievkových receptov a časovým limitom 30 min.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 až 2 ks
1 až 2 ks
400 g
5 až 10 ks
4 ks
2 až 3 PL
 alebo bravčová masť




Postup

  1. 1

    Necháme uvariť kúsky ryby v osolenej vode. Žiadne koreniny len soľ. Scedíme vývar a opatrne vykostíme.

  2. 2

    Pripravíme si na masti (oleji) cibuľový základ, podobne ako na guláš, pridáme na drobno posekanú zeleninu, koreniny, vykostené kúsky ryby, podlejeme vývarom a dusíme do polo-mäkka. Ak chcete aby mala polievka podobu krémovej, ponorte mixér a rozmixujte. Čo sa týka zeleniny je to na vás. Bez strachu pridajte čo máte. Celkom dobré je to aj z hlávkovou kapustou (tú nemixovať). Dolejeme, podľa toho akú hustú polievku chceme mať, rybací vývar a sekundu povaríme.

  3. 3

    Filety pokrájame na malé kúsky 2x2 cm posolíme a opražíme. Prípadne ich pripravíme podľa receptu: Jednoduchý kapor. Opražené kúsky vložíme do hotovej polievky a môžeme podávať. Do taniera je vhodné pridať lyžičku kyslej smotany, podľa chuti čili pastu.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
evas13 - super, že je dobrá o tom nepochybujem. Možno som zaujatý, ale nejak mi nejdu dolu krkom mrazené morské ryby. Volám ich supermarketové ryby. V Tvojom recepte mi chýba čili, ale to sa dá doplniť aj do hotovej porcie.
babulicka
tak ryby naozaj moze cela rodina a po takejto polievke sa u nas doma urcite len tak zaprasi ..ukladam
bozulka
Určite je dobrá.Ja mám svoju osvedčenú, trošku podobná ako tvoja.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia