Šišky - mini

orchidea - fotkaorchidea, 18. júla 2011
Šišky - mini
Foto: orchidea

Dnes som kúpila prístroj na šišky a hneď som ho musela aj vyskúšať. Recept je z priloženej brožúrky. Šišky sú také "mini" - jednohubky Zobraziť celý popisDnes som kúpila prístroj na šišky a hneď som ho musela aj vyskúšať. Recept je z priloženej brožúrky. Šišky sú také "mini" - jednohubky ale chutné.

Suroviny

260 g
130 g
150 ml
1 balíček
3 ks
100 ml
1 ks
3 PLVš




Postup

  1. 1

    Všetky uvedené suroviny som zmiešala šľahačom na hladké cesto. Formičky v prístroji som vytrela olejom a naliala som do každej 2 KL cesta. (V návode je uvedená 1 KL ale to bolo málo, z tohto množstva cesta sa upiekli iba kolieska a nie šišky, tak som vyskúšala dať 2 lyžičky, cesto bolo po kraj formičky a to už bolo dobre). Piekla som 4 minúty od zatvorenia prístroja. Viac už formičky vytierať olejom nebolo treba. Z množstva sa upieklo viac ako 50 ks.

    Šišky - mini - obrázok 1
  2. 2

    Upečené šišky som už len potrela rozpustenou čokoládovou polevou a ozdobila.

    Šišky - mini - obrázok 2
  3. 3

    Týmto receptom som chcela pomôcť všetkým čo uvažujú o kúpe tohto prístroja.

Diskusia k receptu

ola111
Veru by som si jednu šišku,či donutku dala-s tou bielou polevou,mňam.
dorisa
Krasne donutky. To by mala moja vnučka radosť. Aj ja si prosím s tou bielou polevou. Mňam.
vierik
Aké sú chutnučké,aj ja by som rada ochutnala,no čo musím si kúpiť asi stroj :-)
ketty3811
Aj ja som rozmýšľala nad kúpou tohto prístroja(u nás ich mali dosť).No uvidíme...,šištičky vyzerajú skvelo.:-)
lucylee
Vyzeraju ako echtovne original sisky! V Dunkin and Donuts som sa ich najedla, kupovala som si aj taketo malinke, aj velke a dokonca ich mali aj na slano. K tomu nejaky fajnovy smoothie a ides! Len co to potom urobi s nasou figurou :-D
korbacik
... tak toto keď uvidí moja dcéra, ihneď to budem musieť kúpiť. Pretože v obchode sú dosť drahé, je výhodnejšie urobiť si ich doma a viac. Ďakujem za tip. Krásne sa Ti vydarili:)
lola6
Aj ja som včera kúpila "šiškáreň" a hneď som ju otestovala. Dávala som 1 polievkovú lyžicu a piekla 5 minút. Sú výborné. Prázdninové princezny -vnučky sa iste rady pridajú k ich výrobe.
martina34
...ďalší stroj do kuchyne, lákavé, ale my musíme pristavať... xixi
vyzerajú chutne, až veľmi
tatranka
Dobre si urobila,ak si chcela pomôcť rozhodnúť sa tým,ktorý si prístroj chcú kúpiť.Pomohla si mi.Kúpim si ho teraz vo štvrtok.Šištičky máš pekné.
marika554
Mám ten prístroj už dlhšie a som s ním veľmi spokojná.Po donutkách sa len tak zapráši.Sú veľmi chutné.Máš ich krásne.
orchidea
Dievčence ďakujem za pochvaly a som veľmi rada, že som niektorým pomohla v rozhodnutí či kúpiť alebo nekúpiť prístroj. Nech ste s ním spokojné.
dorisa
Dnes som si ho chcela kúpiť,ale taká bola v Zh búrka, že Lidl bol bez prúdu. Dúfam, že zajtra dokončím to, čo som dnes zamýšlala. Si ma napašpama:)@orchidea.
elekra
Včera som sa naň pozerala a nasadila si mi chrobáka do hlavy! Teraz, pri opatrovaní vnúčat v pubertálnom veku, by sa veru šiškáreň zišla.
ericenka07
aj ja ho mám, funguje a šišky sú dobré, ibaže to nie sú tie klasické šišky z kysnutého cesta, majú podobnú chuť ako palacinky (podľa tohto receptu) ...ale dnes chcem vyskúšať cesto s čerstvými kvasnicami, dúfam, že sa podarí... ;)
orchidea
@ericenka07 - budem rada, ak napíšeš ako ti to vyšlo s tým kysnutým cestom, aj keď ani z toho nebudú asi pravé šišky lebo bude chýbať vyprážanie v oleji, myslím si.
ericenka07
presne tak, nemali tú pravú šiškovskú chuť... okrem toho, kysnuté cesto bolo dosť ťažké a šišky sa tak nedvíhali, ako z pôvodného cesta... takže po skúsenosti ja osobne odporúčam kypriaci prášok a recept, ktorý píšeš v úvode ;)
vavan
ja mám takýto nadstavec na toesteri musím niekedy vyskúšať vyzerajú skvele
cica2
fíííha, to vyzerá supér! Tie tvoje šišky sú ešte krajšie ako z obchodu:)
orchidea
@ericenka07 - som rada že si napísala ako dopadol tvoj experiment, škoda že to nevyšlo a dúfam, že si neutrpela veľkú škodu. Takže budeme robiť len tak, ako doporúča výrobca.
tiziana
ďakujem za odkaz na tvoje minidonutky, ktorý si dala do receptu Donutts-základný recept, odpovedala si mi ním na všetky moje otázky kladené do vzduchu :) práve mi manžel zohnal prístroj, taká som šťastná ... tvoje skúsenosti sú rady nad zlato, už sa nemusím obávať, že sa mi nevydaria, ešte raz ďakujem!
orchidea
@tiziana - som rada že som poradila, veď o to mi ide pri každom recepte ktorý sem dávam...samozrejme verím, že sa ti podaria alebo už podarili a ak náhodou nie tak sa nevzdávaj, chyba nebude v tebe ani v recepte ale mám takú skúsenosť, že kvalita použitej múky je pri takýchto receptoch dosť dôležitá ale tú my bohužiaľ neovplyvníme...
keterin
ahoj, chcela som sa len opytat ci sa vam tie sisky upeci aj z vrchu lebo mne nie ja to musim pretocit
orchidea
@katerin - tak ako je na fotke tak sa upiekli, niektoré bledšie iné tmavšie...:) neotáčala som ich,... ale aj otáčať ich nemusí byť zlé, ako si to robila ty, to by som mohla aj ja vyskúšať...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia