Foto: liviar
Recept mi dala ešte spolužiačka na strednej, ale nebolo to ono, tak som recept založila. Teraz som ho objavila, niečo pridala a tu je Zobraziť celý popisRecept mi dala ešte spolužiačka na strednej, ale nebolo to ono, tak som recept založila. Teraz som ho objavila, niečo pridala a tu je výsledok. Neviem, či už niekto pridal takýto recept, ale tento je môj a nám veeeeľmi chutil.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny
-
2
Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku s kypriacim práškom, strúhanku a olej. Premiešame.
-
3
Vylejeme na plech vystlaný papierom a posypeme posekanými orechmi. Upečieme na 150°C približne 30-35 min.
-
4
Medzitým si pripravíme krém. Z mlieka, žĺtkov a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Necháme chvíľu vychladnúť, potom primiešame vyšľahanú Heru.Rozdelíme na dve časti a do jednej časti primiešame kakao.
-
5
Na upečený, ešte teplý plát natrieme nutelu.
-
6
Keď plát vychladne, natrieme naň svetlú plnku.
-
7
Potom poukladáme bebe keksy a natrieme kakaový krém.
-
8
Nakoniec vyšľaháme creme patisserie a posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou. A tu som skoro zabudla odfotiť. Skladujeme v chlade a na druhý deň je ešte oveľa lepší.
@majika creme patisserie je tekutá zmes na šľahanie, ak ju nemáš použi šľahačku so stužovačom