Karfiolový šalát s mramorovaným vajíčkom fotorecept
Foto: ancicka
Výborná večera,ale i desiata,alebo olovrant.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
4 ks uvarené na tvrdo |
|
100 g |
|
podľa chutí |
|
podľa chutí |
|
2 PL mäkké |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 kelinok |
|
1-2 čl |
|
2 sačky, |
|
Postup
-
1
Karfiol si uvaríme v osolenej vode do polomäkka.
-
2
Vajcia dáme variť,po 5 min.varenia ich vyberieme,škrupinku popraskáme lyžicou a dáme naspäť variť do vody.
-
3
V čajovej vode ich varíme ešte 5 min. a necháme ich vo vopde,aby sa dobré zafarbili.Potom ich olúpeme pod tečúcou vodou. Toto si môžme pripraviť dopredu.
-
4
Na hrubo pomleté arašidové oriešky si nasucho opražíme na panvici.
-
5
Pripravíme si dresing:nahladko vymiešame zmäknute maslo,kečup,ocot,polovicu arašidov,jogurt a kari korenie.
-
6
Dresing vylejeme na karfiol,osolíme,okoreníme a premiešame.
-
7
Ku každej porcii pridáme po jednom vajci,posypeme orieškami a ľubovoľne ozdobíme. Podávame s tmavým chlebom.
Diskusia k receptu