Labužnicke špekáčiky

jozka - bez fotkyjozka, 18. júla 2011

jedlo je vhodné aj na výlet môže sa opekať v alobale na ohniku .

8
porcií
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
8 plátkov
4 ks
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Spekačky ošup a nakrájaj na kolieska , cibuľu na kolieska , papriku a slaninu na kocky všetko to obaľ v muke a opekaj na panvici priloha zemiačky alebo chlebik

Diskusia k receptu

lorak40
Všetko pekné ale kde sa dajú dnes zohnať kvalitné špekáčky?!?!?!
valeri
Presne to som sa chcela spýtať. Od akého výrobcu máš špekáčiky? Môj syn takéto jedlá zbožňuje, donedávna som kupovala špekáčiky z Mojmíroviec, ale aj tie sú už samá múka. Ale recept si ukladám, ak nejaké dobré predsa len kúpim.
smorko
Čo stou slaninou? Tiež pokrájať,obaliť a opiecť?Dík za recept ukladám do KK.
viera1
Ja som kúpila v lidli,český výrobca,sú balené 2x320 gr. a sú výborné.Môj brat nejedol špekáčky 10 rokov a tieto mu chutili,tiež sa pýtal na výrobcu a obchod.Tak skúste tieto.
pivonka
@viera1 , som rada, že si ohodnotila Lídlovské špekáčiky. Ja som do vlaňajška kupovala v Lídli, boli dobré, ale myslím, že to boli jemné špekáčiky. Tohto roku doviezli dajaké iné a tie som ešte nemala odvahu vyskúšať, lebo je to veľké balenie a psa nemáme :-). Pri najbližšej príležitosti kúpim a recept od Jožky dávam do KK. V lete, po príchode z výletu, je rýchla jedlo vítané.
jozka
pozdravujem všetkých varecháčov . No ved to, tie špekáčky už nie su to čo byvalo . Ale možno u masiara su lepšie ? Dnes je ich veľa druhov a tiež veľa vyrobcov .
evanaaa
Ja som tiež dnes videla nejaké špeciálne v Kauflande, len si treba všímať, aj tam je viac druhov.
evanaaa
Jozka, ale si zabudla na tú slaninu aj Smorko sa na ňu pýtal - čo s ňou?
bobor1
odkaz pre Valeri . Originál špekáčiky s kockami slaninky , bez múky dostať na bitúnku v Ivanke pri Nitre ( rovnako aj párky a iné výrobky)
jozka
pardon ,opravila som aj slaninu na kocky ako všetko ostatné a tiež do muky a opiecť.
malusa
Kupit dnes kvalitne spekacky to je viac ako umenie,co na to obchodna inspekcia, zrejme ich to nezaujima:))
daanoo
Výborní recept poznám ho už dlho ale dávam si do špekačok aj kečup,tatarku a horčicu a všetky koreniny čo máme doma. Čím viac toho na špekačky dáte tým je to lepšie. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia