Foto: evusik
Takto upravená ryba chutí aj tým ktorí rybu nemajú radi .... no a samozrejme najradšej ju majú deti :-)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.
-
2
Filet z kapra vložíme do osolenej vriacej vody a krátko, asi 4-5 minút povaríme. Necháme vychladnúť, kožu stiahneme a mäso vidličkou rozoberieme, prípadné kosti vyhodíme.
-
3
Mäso a rybu rozmixujeme, pridáme postrúhané, uvarené zemiaky...
-
4
pridáme vajíčka, korenie a soľ a dobre zamiešame. Ak je hmota príliš riedka pridáme zemiak, alebo strúhanku.
-
5
Tvarujeme krokety a obaľujeme v trojobale.
-
6
Môžeme vytvarovať aj rybky. Kladieme na plech, na pomastený pečiaci papier a dáme piecť na 200°C asi 30 minút. Krokety môžeme tiež vysmažiť klasicky na panvici v oleji alebo vo friťáku.
-
7
Pripravíme si dresing. Cesnakový: kyslá smotana, cesnak, biele mleté korenie.
-
8
Dresing s horčicou: 2PL olivového oleja, 1PL dijonskej horčice dobre metličkou vymiešať
-
9
pridať 4-5 PL kyslej smotany, biele mleté korenie a posekanú pažítku.
-
10
Krokety počas pečenia obracáme a pokvapkáme ešte olejom. Rybky otočíme, potrieme vajíčkom, ktoré nám ostalo z obaľovania a posypeme sézamovými semienkami.
-
11
upečené rybičky chutia hlavne deťom :-)
-
12
podávame s pečenými zemiakmi a dresingom
-
13
no a po nedeľnom obede padne vhod marhuľový koláč veď sezóna marhúľ práve začala :-)
Mne osobne sa viac páči rybie-rybacina mi je akosi vulgárna,dehonestujúca tú nádhernú surovinu.Ale to je môj osobný názor a som dosť "letitá" aby som si to mohla dovoliť.A slovo stará sa mi nepáči...:-)))
toto miešanie ryby s mäsom je skôr pre tých čo rybu nemusia, my čo rybu milujeme môžeme aj bez br.mäsa s pridaním rožkov, skrátka ako klasickú fašírku. Ale aj pomiešané s br.mäsom má svoje čaro, vyskúšaj a uvidíš či sa ti to zapáči. Aj keď nie je nad len tak na masle opečenú rybku s trochou zeleniny - to milujem :-)