Rybie krokety fotorecept

evusik - fotkaevusik, 18. júla 2011
Rybie krokety (fotorecept)
Foto: evusik

Takto upravená ryba chutí aj tým ktorí rybu nemajú radi .... no a samozrejme najradšej ju majú deti :-)

40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
200 g
100 g
3 ks
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Filet z kapra vložíme do osolenej vriacej vody a krátko, asi 4-5 minút povaríme. Necháme vychladnúť, kožu stiahneme a mäso vidličkou rozoberieme, prípadné kosti vyhodíme.

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso a rybu rozmixujeme, pridáme postrúhané, uvarené zemiaky...

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme vajíčka, korenie a soľ a dobre zamiešame. Ak je hmota príliš riedka pridáme zemiak, alebo strúhanku.

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tvarujeme krokety a obaľujeme v trojobale.

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžeme vytvarovať aj rybky. Kladieme na plech, na pomastený pečiaci papier a dáme piecť na 200°C asi 30 minút. Krokety môžeme tiež vysmažiť klasicky na panvici v oleji alebo vo friťáku.

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si dresing. Cesnakový: kyslá smotana, cesnak, biele mleté korenie.

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dresing s horčicou: 2PL olivového oleja, 1PL dijonskej horčice dobre metličkou vymiešať

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridať 4-5 PL kyslej smotany, biele mleté korenie a posekanú pažítku.

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Krokety počas pečenia obracáme a pokvapkáme ešte olejom. Rybky otočíme, potrieme vajíčkom, ktoré nám ostalo z obaľovania a posypeme sézamovými semienkami.

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    upečené rybičky chutia hlavne deťom :-)

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    podávame s pečenými zemiakmi a dresingom

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    no a po nedeľnom obede padne vhod marhuľový koláč veď sezóna marhúľ práve začala :-)

    Rybie krokety (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

jerica
@evusik jednička fotorecept s popisom,žiadne dve foto pomaly s hotovým jedlom !? !!! Tak si predstavujem vzorový FOTORECEPT ako všetky Tvoje čo sú na varecha.sk!!. Marhule zarodili a už končia,sliviek málo:-(
evusik
@jerica ďakujem si milá... u nás sa zdá že slivky budú, ale slivka je potvora pokedy dozreje ešte sa môže stať všeličo - aj to, že opadá ešte zelená, tak uvidíme
evusik
ešte by som chcela poprosiť naše slovenčinárky: ako je správne Rybie krokety alebo Rybacie krokety??
zdezda
Krásne, chutné rybičky a "šišky", aj ten koláčik vyzerá moooc dobre, to je piškótové cesto?
zdezda
ahaaa, už som si našla recept 6xiný koláč :-), aj ja ho poznám, inšpirovala si ma Ď.
cistinka
Super fotorecept. Tiež sa mi páčia tvoje recepty, pretože používaš dostupné suroviny, ktoré obyčajne mám doma - a mám dokonca aj toho kapra :-)))
evusik
ja som taký syseľ, rada robím do zásoby aj tohto som urobila strašne veľa, takže som polovicu už zamiesenej hmoty dala do mrazáku a cez týždeň upečiem vo forme ako sekanú, to je dobré aj na studeno a muž bude mať do roboty, ak nezabudnem pridám aj foto :-)
akeber
pekný recept , kapra som ešte takto nerobila mám v mrazničke vyskúšam......určite je aj výborný :) už je v kk
bozulka
@evusik , recept je krásny ,len nikdy som ešte nemiešala rybu s mäsom,neviem si tú chuť predstaviť.Zajtra mi "priplávajú" kapre zo Záhoria,tak môžem kúsok risknúť.
Mne osobne sa viac páči rybie-rybacina mi je akosi vulgárna,dehonestujúca tú nádhernú surovinu.Ale to je môj osobný názor a som dosť "letitá" aby som si to mohla dovoliť.A slovo stará sa mi nepáči...:-)))
evusik
jéj @bozulka aj som sa zasmiala, máš pravdu komu by sa už páčilo slovo stará :-))) keď tak skôr narodená, alebo skúsená?
toto miešanie ryby s mäsom je skôr pre tých čo rybu nemusia, my čo rybu milujeme môžeme aj bez br.mäsa s pridaním rožkov, skrátka ako klasickú fašírku. Ale aj pomiešané s br.mäsom má svoje čaro, vyskúšaj a uvidíš či sa ti to zapáči. Aj keď nie je nad len tak na masle opečenú rybku s trochou zeleniny - to milujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia