Zeytinyağlı bamya yemeği (Dusená okra s cícerom a paradajkami)
Foto: nazarboncuk
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Samozrejme najlepšie je použiť čerstvú zeleninu, ja som sa potrebovala "zbaviť" zásob, tak som použila sušenú okru.
-
2
Okru vložíme do vriacej vody a varíme asi 10 min. Scedíme a necháme odkvapkať. Ak použijeme čerstvú tento krok vynecháme.
-
3
Cibuľu nasekáme nadrobno, paradajku olúpeme a nakrájame na kocky.
-
4
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme trocha paprikovej pasty. Potom pridáme okru a šťavu z polovice citróna.
-
5
Zamiešame a pridáme cícer a paradajky. Podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme kým nie je okra mäkká. Ako prílohu môžeme podávať ryžu, bulgur, alebo aj chlieb a jogurt.
www.sme.sk/c/3903502/dnesne-menu-okra.html...