Foto: klaura
Je sezóna skorých bielych jabĺk a každý rok si ich takto pozaváram na zimu ... na štrúdle, pité, žemlovky ... Samozrejme, že takto Zobraziť celý popisJe sezóna skorých bielych jabĺk a každý rok si ich takto pozaváram na zimu ... na štrúdle, pité, žemlovky ... Samozrejme, že takto možno pozavárať akékoľvek jablká ... Poznámka z 5.9.2011: dnes som skúsila takto zavariť jesenné jablká - padavky, ale tie šúpať treba! koža je príliš hrubá na škoblanie :)
na 95 °C
Postup
-
1
Používam padané jablká. Najskôr ich umyjem ...
-
2
Jablká nešúpem, vykrojím len veľmi otlčené miesta. Strúham dookola iba zdravé jablko - aj so šupkou.
-
3
Nastrúhanú masu dobre vyžmýkam.
-
4
A natlačím do pohárov.
-
5
Ešte precedím šťavu z jabĺk - je to 100% šťava, výborná od smädu, dobre vychladená ...
-
6
Jablká sú natlačené v pohároch, už ich len zavíčkujem a sterilizujem. 5 min. pri 95 stup.C
Už som skúšala strúhať ako Mery radí, len treba dávať pozor, aby ste si dlaň nepostrúhali, viac som to neskúšala, mňa bolela vtedy dlaň - nie od šúpania-, tak som sa vrátila ku klasike - ošúpať a struhať kol dokola.
@aroooo veru tá šťava je výborná, osviežujúca ... a pomáha pri problémoch na "tlačiarni" :))) teda - urýchli pohyb čriev :)
@kucharka100 sme na tom rovnako ... :) a asi viaceré :))))
@valeri ano strúhať dookola ... ide to rýchlo, aj menšie jablká sa dajú šikovne spracovať ...
ďakujem všetkým za komenty ... :)
Je to parada otvorit hotovy pohar a dat do kolaca a bez roboty.
dakujem :))
vyhodiť
ja nie som tá topvarecháčka na rady..ale..ja zaváram strúhané aj so šťavou..komplet..natlačím..
ak nechytilo viečko-môžeš skúsiť dotlačiť..či šťavu doliať.a repete do pary..vitamíny sú aj tak fuč..tak čo..žejo..
inak-viečka sú akési o vlas väčšie a nechytajú dobre..tiež ma už pre ne prestáva zaváranie baviť..
nech ťa výsledok o pár mesiacov poteší..:-)