Foto: zeriavka
Jednoduchý recept ako spraviť chutný obed (vhodný pre začiatočníkov).
porcií
príprava
Postup
-
1
Ak sú kuracie prsia hrubšie prerežeme ich vodorovne na poly, trochu poklepeme, z oboch strán posolíme a z jednej pokoreníme a hodíme na rozpálenú panvicu. Na panvici ich z oboch strán trošku popečieme ak sú biele hodíme ich do väčšieho hrnca. Do hrnca nalejeme vodu zhruba 2 hrnčeky a necháme podusiť (aspoň na pol hodinky).
- 2
Do sitka nasypeme ryžu premiesime ju s vodou a nasypeme do hrnca s rozpáleným olejom (oleja len trochu na dno). Potom ryžu popražíme. Pridáme lyžičku soli a lyžičku vegety. Ak je ryža popražená nalejeme na ňu vriacu vodu z rýchlovarnej kanvice tak aby bola asi 1,5 cm nad ryžou. Necháme ju podusiť sa na miernom ohni. Hotová je vtedy ak vsiakla všetku vodu.
- 3
Koprovú omáčku taktiež urobíme veľmi jednoducho. Môžeme použiť Koprovú omáčku Vitana (kde treba pridať 250 ml vody a 250 ml mlieka) alebo si môžeme urobiť domácu (1/2 malého masla, 3 PL múky, 1/2 litra mlieka a posekaný kopor).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu