Rezance na čínsky spôsob
Jednoduchý recept, ktorý sa dá upraviť podľa chuti, kľudne aj bez mäsa :)
Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....
Paradajkovo-špenátový bulgur pilav
Je sezóna špenátu, ktorý sa výborne hodí aj do tohto skvelého pilavu....
Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou
Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....
Teplý šalát s hovädzím mäsom podľa Andrey Zimányiovej
Tento skvelý recept určite ocenia hlavne tí, ktorí chcú byť fit.
Pečená šunka s maslovou zeleninou a vajíčkovou penou
Zaúdenú šunku z pleca alebo stehna najlepšie deň vopred uvaríme domäkka v mierne osolenej vode spolu s...
Pohánkový bezlepkový osúch
Pohánková múka je jednou z najobľúbenejších jednodruhoviek....
Guacamole
Tradičná mexická avokádová nátierka, ktorá chutí vynikajúco, to je guacamole.
Jablkovo-vanilkový koláč
Fajnový šťavnatý koláč dvoch chutí - jabĺk a vanilkového pudingu....
Farebné makrónky bez potravinárskej farby
Bielky izbovej teploty som začala šľahať. Najskôr na pomalých otáčkach, potom postupne treba pridať na...
Nadýchaná bublanina
Letný ľahký koláčik, ktorý je hotový za hodinku. Nadýchaná bublanina so sezónnym ovocím priamo zo...
Bezlepkový slaný koláč s bryndzou a cuketou
Bryndza - náš slovenský poklad - nás nikdy neomrzí, ani v bezlepkovom varení a pečení....
Kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou a batatmi
Toto bolo mimoriadne chutné jedlo - nebíčko v ústach....
Minizáviny zo šľahačkového cesta
Jemné cesto, pudingová plnka. Minizáviny ako stvorené na cesty, do školy, na raňajky,...
Tapas s nakladanou paprikou
Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od...
Základný recept na kysnuté cesto
Základom prípravy kysnutého cesta je vždy zvlášť zmiešať sypké suroviny a potom pridávať tekuté suroviny....
Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...
Kuracia polievka so zeleninou
Kuracia polievka plná vitamínov a minerálov je doslova životobudičom. Pre labužníkov sme bohatú dávku nakrájanej zeleniny...
Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.
Polievka z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak mám rád na rôzne spôsoby, tak prečo nevyskúšať z neho urobiť aj chutnú a...
Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...
Bezlepkové kváskové rožky
Z vody, Rolls mixu a ryžového kvásku pripravíme rozkvas, ktorý prikrytý necháme kysnúť do druhého...
Orechová bábovka
Upiekla som túto bábovku, aby som vyskúšala mleté orechy, ktoré som kúpila v obchodnom reťazci....
Šampiňóny na francúzsky spôsob
Žampiony na másle zastříknuté bílým vínem. Ideálně s bílým pečivem,