Jahodová torta
Jahodová torta

Rýchla nepečená jahodová torta so šľahačkou

helena10 - bez fotkyhelena10, 23. júna 2023
Rýchla nepečená jahodová torta so šľahačkou
Foto: helena10

Suroviny

300 g
20 g
300 g čerstvé
1 PL
300 g (Sabi)
50 g (10 %)
1 bal. (54 g, Dr.Oetker)
180 ml (3,5 %)




Postup

  1. 1

    Do väčšej misky nalámem sušienky (nie nadrobno) a piškóty. Pridám očistené nakrájané jahody, premiešam jemne lopatkou. Následne pridávam práškový cukor, jogurty a premiešam. Vznikne hustá zmes.

  2. 2

    Zmes vložím do okrúhlej obopínacej obruče s priemerom 20 cm. Rovnomerne rozotriem. Šľahačku z rastlinného tuku v prášku si pripravujem s mliekom podľa návodu na obale. Urobenú šľahačku nanesiem na zmes vo forme. Prikryjem fóliou a odložím do chladničky na 6-7 hodín.

  3. 3

    Zdobenie si spraví každý podľa svojho vkusu.

    Rýchla nepečená jahodová torta so šľahačkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Kedysi som takéto jednoduché chladené dezerty robievala, ale už ich nerobím. Aj tento vypadá chutne, len mi chýba - čo s tými piškótami, so sušienkami namrviť?
helena10
@evanaaa , hneď na začiatku receptu je nalámať sušienky - nie na drobno, nemrvila som ich. Okrúhle piškóty som rozložila na 2-3 kúsky...
Vďaka za nahliadnutie rcp. Pekný víkend želám. 🌞

redakcia
@helena10 (23.6.2023 22:27)

Dobrý deň, tak ak sme to správne pochopili, že piškóty sa nalámu do misy spolu so sušienkami, tak je to opravené :) Pekný víkendový deň prajeme všetkým!
evanaaa
Ja som si aj na jednej strane myslela, že piškóty asi namrviť so sušienkami, ale potom ma trochu mýlilo, že načo aj piškóty, keď stačia sušienky a píšeš, že okrúhle, tak som si myslela, že sa s nimi niečo bude zdobiť......ale asi ani nemusia byť.....
helena10
@evanaaa , celkové množstvo sušienok je 320 g a ja som doplnila iba 20 g piškótami... ale niekedy dávam aj polovicu množstva. Sušienky môžu byť podľa vlastného výberu (Bebe, Lotus, piškóty).

olinecka
Podarila sa ti... Jednoduchá tortička s výborným výsledkom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia