Foto: olinecka
Predĺžte čerstvosť jahôd na pár týždňov, aby ste urobili radosť svojim vnúčatám.
3-4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jahody z našej záhradky, niečo na zaváranie a aj na neskôr.
-
2
Jahody očistíme, umyjeme necháme odkvapkať. Pripravíme zváracie poháre a cukor. Na dno misy dáme jahody, ktoré posypeme 2 PL cukru, navrstvíme ďalšie jahody, posypeme cukrom. Premiešame, zakryjeme necháme 3 hodiny postáť, aby pustili šťavu.
-
3
Jahody lyžicou vrstvíme do pohárov, zalejeme šťavou, uzatvoríme a dáme do chladničky. Takto budú môcť ochutnať ich sladkosť moje vnúčatá, rodina aj vtedy keď už nebude sezóna jahôd. V chladničke vydržia 4-5 týždňov ako čerstvé. Občas treba poháre kontrolovať.
-
4
Zavárané budú aj na zimu.
Moje boli zo záhradky predtým veľa pršalo a tak teraz tieto fantázia sladké... Budú ochutnávať vnučky aj Nemecka keď prídu na dovolenku. Ďakujem za nahliadnutie môjho receptu, pozdravujem.
Krásna spomienka ťa dostala s mojími jahodami. Ďakujem za nahliadnutie a príjemný komentár.