Rizoto s jahodami a vínom cava
Foto: ryzasos
Odvážny recept, ktorý vás prekvapí. Rizoto, v ktorom sa dokonale spoja sladké a slané chute a vynikajúce sezónne jahody.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
280 g |
|
700 ml |
|
80 g |
|
80 g biela |
|
1 strúčik |
|
400 ml |
|
130 g strúhaný |
|
300 g očistené |
|
|
|
|
|
3 vetvičky (čerstvý) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Jahody dôkladne premyte a očistite. Nakrájajte na malé kúsky a odložte.
- 2
Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a osmažte na oleji na panvici.
- 3
Pridajte ryžu a nechajte pár minút opekať. Premiešajte, aby sa neprilepila.
- 4
Postupne začnite pridávať vývar, víno cava. Ďalšiu várku pridajte až vtedy, keď sa tekutiny absorbujú.
- 5
Keď je ryža al dente, pridajte jahody, dochuťte soľou a čiernym korením. Premiešajte.
- 6
Povarte ešte 5 minút. Odstavte, pridajte parmezán a tymian. Nechajte 3 - 4 minúty odležať a podávajte ozdobené jahodou a bazalkou.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
O tom by sa dalo diskutovať čo je vlastne rizoto z pohľadu tradícií a miestnych zvyklostí.... Pri takom japonskom zosui som sa stretol s pomenovaním polievka/kaša/pudink/rizoto 😂😂 a sám neviem či povedať redší pudink/kaša alebo hustejšia polievka alebo niečo úplne iné.