Jahodové poháre
Rýchly dezert z jahôd do pohára.
porcií
príprava
Suroviny
|
|
|
|
|
|
| 500 g |
|
| 2-3 pl |
|
| 1 čl |
|
| 100 ml |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 2 bal. |
|
| Želatína: | |
| 1 bal. |
|
| 4 PL |
|
| 500 ml |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
| nasekané |
|
Postup
-
1
Na spodok pohárika vložíme piškóty a pokvapkáme jahodovým sirupom.
- 2
Jahody rozmixujeme, pridáme cukor a 50 ml vody. Krátko povaríme. V 50 ml vody rozmiešame Solamyl a prilejeme k jahodám. Povaríme a necháme vychladnúť. Vychladenú jahodovú zmes pomocou lyžice navrstvíme na piškóty.
- 3
Mascarpone, smotanu a vanilkový cukor vyšľaháme na hustý hladký krém. Pomocou cukrárenského vrecka a hladkej špičky krém nanesieme na jahodovú vrstvu. Krém môžeme naniesť aj lyžicou. Kým si pripravíme želatínu, poháriky dáme schladiť.
- 4
Želatínu zmiešame s cukrom, prilejeme vodu privedieme do varu. Povaríme 1 minútu a odstavíme. Necháme mierne schladiť, nie úplne lebo by želatína stuhla. Pomocou lyžice nalejeme do schladených pohárikov. Keď želatína stuhne, ozdobíme jahodou a nasekanými pistáciami.
Tiež jahodový pohár:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu