Jahodové poháre
Foto: katarinalucanova
Rýchly dezert z jahôd do pohára.
porcií
príprava
Suroviny
|
|
|
|
500 g |
|
2-3 pl |
|
1 čl |
|
100 ml |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
Želatína: | |
1 bal. |
|
4 PL |
|
500 ml |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
nasekané |
|
Postup
-
1
Na spodok pohárika vložíme piškóty a pokvapkáme jahodovým sirupom.
- 2
Jahody rozmixujeme, pridáme cukor a 50 ml vody. Krátko povaríme. V 50 ml vody rozmiešame Solamyl a prilejeme k jahodám. Povaríme a necháme vychladnúť. Vychladenú jahodovú zmes pomocou lyžice navrstvíme na piškóty.
- 3
Mascarpone, smotanu a vanilkový cukor vyšľaháme na hustý hladký krém. Pomocou cukrárenského vrecka a hladkej špičky krém nanesieme na jahodovú vrstvu. Krém môžeme naniesť aj lyžicou. Kým si pripravíme želatínu, poháriky dáme schladiť.
- 4
Želatínu zmiešame s cukrom, prilejeme vodu privedieme do varu. Povaríme 1 minútu a odstavíme. Necháme mierne schladiť, nie úplne lebo by želatína stuhla. Pomocou lyžice nalejeme do schladených pohárikov. Keď želatína stuhne, ozdobíme jahodou a nasekanými pistáciami.
Tiež pohár:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu