Čučoriedková torta
Čučoriedková torta

Letná čučoriedková torta

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 25. júna 2023

Táto svieža ovocná torta je ako stvorená na letné oslavy, grilovačky či záhradné párty. Kakaový korpus v spojení s vynikajúcim čučoriedkovým krémom a sviežim Zobraziť celý popisTáto svieža ovocná torta je ako stvorená na letné oslavy, grilovačky či záhradné párty. Kakaový korpus v spojení s vynikajúcim čučoriedkovým krémom a sviežim letným ovocím je jednoducho dokonalá kombinácia. Rozhodne ju vyskúšajte aj vy!

12
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Kakaový korpus:
5 ks
štipka
125 g
1 bal.
3 PL (vriaca)
2 PL
150 g
1,5 PL
1 ČL
1 PL
Čučoriedkové pyré:
200 g lesné (mrazené)
1 bal.
1 PL
Krém:
250 g
250 g
180 ml
1 bal.
2 PL
1 PL
Okrem toho:
Na ozdobu:
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Korpus: Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky šľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom do hustej svetlej peny, postupne prilievame vodu a olej. Múku zmiešame s kakaom, práškom do pečiva a Zlatým klasom a striedavo so snehom zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 20 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút. Necháme vychladnúť. Následne korpus vodorovne prerežeme na tri časti.

  2. 2

    Čučoriedkové pyré: Čučoriedky spolu s vanilínovým cukrom rozvaríme. Prepasírujeme cez sitko a znova preložíme do hrnca, zahrievame. Následne pridáme v troche vody rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme husté čučoriedkové pyré. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme dotuha. Mascarpone vyšľaháme s tvarohom a cukrom dohladka. Následne pridáme čučoriedkové pyré a prešľaháme. Podľa potreby môžeme pridať citrónovú šťavu. Na záver ku krému pridáme vyšľahanú šľahačku a zapracujeme. Krém odložíme do chladničky.

  4. 4

    Zostavenie torty: Prvý plát korpusu položíme na podložku a nanesieme krém. Na krém navrstvíme čučoriedky. Priložíme druhý plát, nanesieme krém a na krém uložíme maliny a čučoriedky. Priložíme tretí plát a celú tortu potrieme zvyšným krémom. Dáme zachladiť.

  5. 5

    Na záver tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

    Letná čučoriedková torta - obrázok 5
  6. 6

    Ja som použil jahody, maliny, čučoriedky, physalis, lyofilizované maliny a guľôčky Raffaello, ktoré dodajú torte nádherný kontrast.

    Letná čučoriedková torta - obrázok 6
  7. 7

    Táto torta je naozaj veľmi svieža, ľahká a veľmi chutná. Oplatí sa vyskúšať :) Prajem dobrú chuť!

    Letná čučoriedková torta - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Šikovný chlapec, keď sa pozriem na tie tvoje výtvory, ani sa mi nechce veriť, že to robil chlap. To je len tvoj koníček, alebo ťa to aj živí? Lebo - jednoducho, krásne......
zuzankab88
Dobrý deň, chcem sa opýtať koľko gramov toho čučoriedkoveho pyré mam použiť do daného množstva krému? Ďakujem 🙂
slovakbaker
@zuzankab88 (13.12.2023 15:34)

Dobrý deň, pyré pripravíte podľa receptu z 200 g čučoriedok, cukru a Zlatého klasu. Do krému pridajte všetko pyré, krém získa nádhernú fialovú farbu a vynikajúcu chuť. :) nech sa vydarí. Prajem pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia