Letná čučoriedková torta
Foto: slovakbaker
Táto svieža ovocná torta je ako stvorená na letné oslavy, grilovačky či záhradné párty. Kakaový korpus v spojení s vynikajúcim čučoriedkovým krémom a sviežim Zobraziť celý popisTáto svieža ovocná torta je ako stvorená na letné oslavy, grilovačky či záhradné párty. Kakaový korpus v spojení s vynikajúcim čučoriedkovým krémom a sviežim letným ovocím je jednoducho dokonalá kombinácia. Rozhodne ju vyskúšajte aj vy!
porcií
na 180 °C
Suroviny
Kakaový korpus: | |
5 ks |
|
štipka |
|
125 g |
|
1 bal. |
|
3 PL (vriaca) |
|
2 PL |
|
150 g |
|
1,5 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Čučoriedkové pyré: | |
200 g lesné (mrazené) |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
180 ml |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
|
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
čerstvé |
|
Postup
-
1
Korpus: Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky šľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom do hustej svetlej peny, postupne prilievame vodu a olej. Múku zmiešame s kakaom, práškom do pečiva a Zlatým klasom a striedavo so snehom zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 20 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút. Necháme vychladnúť. Následne korpus vodorovne prerežeme na tri časti.
- 2
Čučoriedkové pyré: Čučoriedky spolu s vanilínovým cukrom rozvaríme. Prepasírujeme cez sitko a znova preložíme do hrnca, zahrievame. Následne pridáme v troche vody rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme husté čučoriedkové pyré. Necháme vychladnúť.
- 3
Krém: Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme dotuha. Mascarpone vyšľaháme s tvarohom a cukrom dohladka. Následne pridáme čučoriedkové pyré a prešľaháme. Podľa potreby môžeme pridať citrónovú šťavu. Na záver ku krému pridáme vyšľahanú šľahačku a zapracujeme. Krém odložíme do chladničky.
- 4
Zostavenie torty: Prvý plát korpusu položíme na podložku a nanesieme krém. Na krém navrstvíme čučoriedky. Priložíme druhý plát, nanesieme krém a na krém uložíme maliny a čučoriedky. Priložíme tretí plát a celú tortu potrieme zvyšným krémom. Dáme zachladiť.
- 5
Na záver tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
- 6
Ja som použil jahody, maliny, čučoriedky, physalis, lyofilizované maliny a guľôčky Raffaello, ktoré dodajú torte nádherný kontrast.
- 7
Táto torta je naozaj veľmi svieža, ľahká a veľmi chutná. Oplatí sa vyskúšať :) Prajem dobrú chuť!
Tiež Čučoriedková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dala by som si kúsok … dva…
Ďakujem pekne. Je to len moje hobby :)
Dobrý deň, pyré pripravíte podľa receptu z 200 g čučoriedok, cukru a Zlatého klasu. Do krému pridajte všetko pyré, krém získa nádhernú fialovú farbu a vynikajúcu chuť. :) nech sa vydarí. Prajem pekný deň.