Rebarborové poháre
Rebarborové poháre

Rebarborové poháre so sušienkami bez lepku, s malinami a vanilkovým krémom

novalim - fotkanovalim, 22. júna 2023. Komerčný recept.
Rebarborové poháre so sušienkami bez lepku, s malinami a vanilkovým krémom
Foto: novalim

Keď príde chuť na sladké, ale piecť sa nám nechce, potom sa bude určite hodiť tento náš recept na rebarborové poháre so sušienkami bez Zobraziť celý popisKeď príde chuť na sladké, ale piecť sa nám nechce, potom sa bude určite hodiť tento náš recept na rebarborové poháre so sušienkami bez lepku. Osviežujúci dezert na teplé slnečné dni, ktorý chutí malým aj veľkým.
Zdroj: www.novalim.sk

2
porcie
45 (+ chladenie) minút
príprava
15 minút
na 75 °C

Suroviny

1 bal.
3-4 stonky (očistená a nakrájaná na 2 cm kocky)
2-3 PL
1 ČL (podľa potreby)
150-200 g čerstvé
Na vanilkový krém:
3 ks
75 g (alebo krupicový)
150 ml
50 ml
1 ČL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Rebarboru ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme do hrnca spolu s trstinovým cukrom a za stáleho miešania pomaly varíme. Keď je dostatočne mäkká, odstavíme, necháme vychladnúť a rozmixujeme tyčovým mixérom na pyré (malo by mať konzistenciu hustejšieho lekváru). Ak je pyré príliš riedke, na konci varenia ho zahustíme škrobom.

  2. 2

    Pripravíme si vanilkový krém. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Mlieko a smotanu privedieme k varu a za stáleho šľahania metličkou po cícerkoch prilievame do žĺtkovej zmesi. Potom všetko prelejeme do hrnca s pevným dnom a opäť za stáleho miešania varechou na slabšej teplote zahrievame, maximálne však do teploty 75 °C. Krém nesmie presiahnuť túto teplotu, lebo sa zrazí. Keď krém dosiahne 75 °C (meriame cukrárskym teplomerom), ihneď odstavíme, ešte miešame asi 2 minútky, a potom primiešame aj vanilkový extrakt. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Sušienky Limky vložíme do igelitového vrecka, valčekom alebo tĺčikom rozdrvíme na mrveničku a rozdelíme do pohárov. Na ne nalejeme rebarborové pyré, do ktorého poukladáme umyté a osušené maliny. Zalejeme vychladnutým vanilkovým krémom a povrch posypeme mandľovými lupienkami. Rebarborové poháre dáme stuhnúť aspoň na hodinu do chladničky.

  4. 4

    Tip: Ak nemáte doma cukrársky teplomer, pokojne použite klasický digitálny teplomer (väčšinou sa dá prepnúť na meranie teploty v dome – použite túto funkciu).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia