Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Zeleninová polievka s kôprom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 25. júna 2023
Zeleninová polievka s kôprom
Foto: Shutterstock

Je sezóna aromatických byliniek, tak si túto zeleninovú polievku prevoňajte čerstvým kôprom.

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g zelené
200 g
2 stonky
100 g
100 g
100 g
1 ks (malá)
1 strúčik
2 PL
1 l
1 zväzok (čerstvý)




Postup

  1. 1

    Cibuľu aj cesnak nakrájame nadrobno. Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

  2. 2

    V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak a chvíľu restujeme. Pridáme nakrájanú zeleninu a pár minút pražíme. Prilejeme vývar a varíme asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne. Pred dovarení pridáme hrášok, tomu stačí len pár minút varu.

  3. 3

    Do hotovej polievky pridáme nasekaný kôpor.

Diskusia k receptu

kucharka
Mám grécku kuchársku knihu polievok a tam je kôpor skoro všade. Dodá výbornú chuť - "záhradkovú" . Dobrá polievka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia