Marcipánová torta s krémom a jahodami
mesačník Varecha, 18. júna 2023

Foto: Shutterstock
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 170 g |
|
| 65 g |
|
| 90 g |
|
| 4 ks |
|
| 60 g (Maizena) |
|
| 80 g |
|
| Na vymastenie a vysypanie formy: | |
|
|
|
|
|
|
| Krém: | |
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| Okrem toho: | |
| 500 g |
|
Postup
-
1
Tortovú formu s priemerom 22 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- 2
Na korpus oddelíme žĺtky od bielkov. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a spolu s nastrúhaným marcipánom a tretinou kryštálového cukru vyšľaháme dopenista. Do peny po jednom pridávame žĺtky, každý dôkladne zapracujeme.
- 3
Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Tretinu snehu zľahka primiešame do žĺtkovej peny. Zmiešame múku a škrob a postupne primiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme aj zvyšný sneh.
- 4
Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 40 minút. Hotový korpus necháme vo forme trochu vychladnúť, potom formu rozopneme a korpus preložíme na mriežku, aby vychladol úplne.
- 5
Na krém vyšľaháme dopenista zmäknuté na kocky nakrájané maslo spolu s práškovým cukrom. Potom po lyžičkách pridávame syr typu žervé, vždy dobre premiešame. Vychladnutý korpus rozrežeme a naplníme krémom, pokladáme nakrájané jahody.
- 6
Zvyšným krémom a jahodami ozdobíme vrch torty.
Tiež marcipánová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu