Marcipánová torta
Marcipánová torta

Marcipánová torta s krémom a jahodami

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 18. júna 2023
Marcipánová torta s krémom a jahodami
Foto: Shutterstock
10
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
170 g
65 g
90 g
4 ks
60 g (Maizena)
80 g
Na vymastenie a vysypanie formy:
Krém:
150 g
100 g
200 g
Okrem toho:
500 g




Postup

  1. 1

    Tortovú formu s priemerom 22 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.

  2. 2

    Na korpus oddelíme žĺtky od bielkov. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a spolu s nastrúhaným marcipánom a tretinou kryštálového cukru vyšľaháme dopenista. Do peny po jednom pridávame žĺtky, každý dôkladne zapracujeme.

  3. 3

    Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Tretinu snehu zľahka primiešame do žĺtkovej peny. Zmiešame múku a škrob a postupne primiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme aj zvyšný sneh.

  4. 4

    Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 40 minút. Hotový korpus necháme vo forme trochu vychladnúť, potom formu rozopneme a korpus preložíme na mriežku, aby vychladol úplne.

  5. 5

    Na krém vyšľaháme dopenista zmäknuté na kocky nakrájané maslo spolu s práškovým cukrom. Potom po lyžičkách pridávame syr typu žervé, vždy dobre premiešame. Vychladnutý korpus rozrežeme a naplníme krémom, pokladáme nakrájané jahody.

  6. 6

    Zvyšným krémom a jahodami ozdobíme vrch torty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia