Ravioly s ricottou a pestom
mesačník Varecha, 23. júna 2023
Foto: Shutterstock
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
400 g |
|
150 g strúhaný |
|
1 strúčik |
|
1 hrsť (čerstvá) |
|
Pesto: | |
4 hrste |
|
150 ml |
|
4 PL strúhaný |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Múku so štipkou soli nasypeme na pracovnú dosku, uprostred vytvoríme jamku, do ktorej rozbijeme vajcia a pridáme žĺtky. Prstami ich miešame a postupne zapracúvame múku, ručne vymiesime vláčne cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a na pol hodiny odložíme do chladničky.
- 2
Ricottu, strúhaný parmezán, prelisovaný cesnak a v mažiari roztlačené lístky bazalky dôkladne premiešame.
- 3
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 milimetre. Formičkou vykrojíme kolieska, na polovicu kolieska dáme lyžičku plnky. Cesto po obvode potrieme vodou, cesto prehneme a spoje dôkladne pritlačíme.
- 4
Pesto pripravíme rozmixovaním uvedených ingrediencií. Ravioly vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 5 minút. Vyberieme pomocou sitka. Podávame poliate bylinkovým pestom.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu