Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Ravioly s ricottou a pestom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 23. júna 2023
Ravioly s ricottou a pestom
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 ks
3 ks
 štipka
Plnka:
400 g
150 g strúhaný
1 strúčik
1 hrsť (čerstvá)
Pesto:
4 hrste
150 ml
4 PL strúhaný
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Múku so štipkou soli nasypeme na pracovnú dosku, uprostred vytvoríme jamku, do ktorej rozbijeme vajcia a pridáme žĺtky. Prstami ich miešame a postupne zapracúvame múku, ručne vymiesime vláčne cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a na pol hodiny odložíme do chladničky.

  2. 2

    Ricottu, strúhaný parmezán, prelisovaný cesnak a v mažiari roztlačené lístky bazalky dôkladne premiešame.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 milimetre. Formičkou vykrojíme kolieska, na polovicu kolieska dáme lyžičku plnky. Cesto po obvode potrieme vodou, cesto prehneme a spoje dôkladne pritlačíme.

  4. 4

    Pesto pripravíme rozmixovaním uvedených ingrediencií. Ravioly vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 5 minút. Vyberieme pomocou sitka. Podávame poliate bylinkovým pestom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia