Zapekané gnocchi
Zapekané gnocchi

Božský obed z jedného pekáča fotorecept

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 18. júna 2023

Suroviny

300 g
300 g
1 ks stredná
1 ks
1 ks menšia
250 ml
2-3 PL
200 g strúhaná




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie kocky. Osolíme, okoreníme a opražíme na troche oleja. Vyberieme z panvice a odložíme bokom. V tom istom výpeku osmažíme nasekanú cibuľu, mrkvu nakrájanú na tenké krúžky a cuketu nakrájanú na kocky.

  2. 2

    Pripravíme si zapekaciu misku, do ktorej dáme pripravené mäso a gnocchi (len som ich obarila vodou). Pridáme zeleninu a zalejeme paradajkovým pretlakom.

    Božský obed z jedného pekáča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ochutíme ešte soľou a bazalkou, pridáme šľahačkovú smotanu, pridáme polovicu nastrúhanej mozzarelly a premiešame. Posypeme zvyškom mozzarelly a dáme zapiecť na 20 minút na 180 °C.

    Božský obed z jedného pekáča (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mijaita
Super inspirace! Nemusím "chnochi" (meli tak v nabídce v jedné restauraci :-) ) tak použiju nejakou testovinu a mrkev nahradím celerem treba. Kdybych nemusela do pryc, mela bych dnes skvely obed. Mám se na co tesit, to já take rada :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia