Plnené šampiňóny portobello fotorecept
Foto: tejaja
Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Z húb odstránime zvyšky nožičiek. Vymastíme pekáč olejom a huby uložíme vedľa seba.
-
2
Do každého klobúka vložíme hrubší plátok slaniny (dĺžku prispôsobíme veľkosti klobúka huby).
-
3
Syr nastrúhame nahrubo a nasypeme do klobúkov tak, aby v strede ostala jamka.
-
4
Do jamôk opatrne vyklepneme vajcia tak, aby sa žĺtok nerozlial.
-
5
Pekáč vložíme do rúry a na 160 °C pečieme, kým žĺtky nestuhnú.
- 6
Podávame teplé so zeleninou a s plátkom chleba.
Tiež plnené šampiňóny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
ďakujem veľmi pekne.