Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny

Plnené šampiňóny portobello fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 18. júna 2023
Plnené šampiňóny portobello (fotorecept)
Foto: tejaja

Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.

3
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

3 ks
3 hrubšie plátky (prerastená)
150 g
3 ks
Na vymazanie pekáča:




Postup

  1. 1

    Z húb odstránime zvyšky nožičiek. Vymastíme pekáč olejom a huby uložíme vedľa seba.

    Plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do každého klobúka vložíme hrubší plátok slaniny (dĺžku prispôsobíme veľkosti klobúka huby).

    Plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Syr nastrúhame nahrubo a nasypeme do klobúkov tak, aby v strede ostala jamka.

    Plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do jamôk opatrne vyklepneme vajcia tak, aby sa žĺtok nerozlial.

    Plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pekáč vložíme do rúry a na 160 °C pečieme, kým žĺtky nestuhnú.

  6. 6

    Podávame teplé so zeleninou a s plátkom chleba.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia