Krémové orechové kocky fotorecept
Foto: helena10
Vynikajúci štedrý orechový zákusok, nepresladený a ozdobený čerstvými jahodami.
Suroviny
Orechový korpus: | |
4 ks |
|
200 g |
|
1 PL nastrúhaná |
|
10 PL studená |
|
200 g |
|
1/2 bal. |
|
100 g mleté |
|
Orechový krém: | |
130 g mleté |
|
50 ml vriace |
|
500 g |
|
250 g |
|
2 KL |
|
4 PL |
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov vyšľahám tuhý sneh a odložím do chladničky. Žĺtky šľahám s cukrom a citrónovou kôrou do peny. Pridávam striedavo lyžicu vodu a múky. Ostatok múky premiešam s práškom do pečiva a mletými orechmi a pridávam nakoniec. K vymiešanej zmesi po častiach jemne vmiešam tuhý sneh.
- 2
Hotové orechové cesto vložím do plechu 20 x 30 cm, ktorý som vyložila papierom na pečenie. Pečiem vo vyhriatej rúre najprv 10 minút na 185 stupňov a následne pri teplote 170 stupňov 15 minút. Kontrolujem špáradlom. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- 3
Vychladnutý korpus dlhým nožom rozrežem na 2 rovnako hrubé a veľké pláty. Spodný plát natieram domácim jablkovo-citrónovým redším lekvárom. Na lekvár rozotieram polovicu orechového krému. Prikryjem druhým rovnakým plátom, ktorý potriem druhou polovicou krému. Nechávam v chladničke 4-5 hodín.
- 4
Krém: Ako prvé si mleté orechy sparím vriacim mliekom, vymiešam a nechám bokom chladnúť. Vo väčšej miske vyšľahám spolu mascarpone, jemný tvaroh, práškový a vanilkový cukor. Nakoniec pridám vychladnuté sparené orechy a prešľahám. Osladiť si môže každý podľa svojej chuti.
- 5
Orechové krémové kocky som ozdobila čerstvými jahodami, ktoré dodali zákusku osviežujúcu chuť.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu