Massaman curry s tofu videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 19. júna 2023

Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 ml
1 PL
1/2 palca
1 strúčik
1 ks väčší
200 g naturálne
1 ks
1 ks
1 ks
250 ml
1 PL
1 PL
z 1/2 limetky
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Do rozohriatej panvice na strednom výkone vlož 1 PL tuku z kokosového mlieka. Voda sa odparí a ostane ti tam kvázi kokosový olej, na ktorom potom na minútku opražíš a k životu preberieš curry pastu a následne aj nastrúhaný zázvor s cesnakom - tiež na jednu minútu. Po tejto fáze pridáš na kocky nakrájaný zemiak. Za stáleho miešania tomu rovnako daj minútku - aby si nikto nezávidel. A nakoniec prihoď ostatné základové suroviny, čize na väčšie kocky nakrájané tofu, bobkový list, škoricu, nahrubo nakrájanú cibuľu, zalej to zbytkom kokosového mlieka a konzervu vypláchni vodou, ktorú tam tiež vleješ. Prikry a var na miernom výkone 20 minút. Zemiaky sa uvaria a omáčka krásne zhustne.

  2. 2

    Vybalansuj chute pomocou cukru, rybacej omáčky a limetkovej šťavy, dolaďuj do dokonalosti. Prihoď tam aj arašidy - zopár si ich odlož bokom na dozdobenie. Nakoniec vyber a vyhoď bobkový list a škoricu.

  3. 3

    Podávaj buď s ryžou alebo s nudlami, ja som zvolil možnosť B! Dozdob orechami, plátkom limetky a koriandrom, prípadne extra čili papričkami.

  4. 4

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia