Špagety so slaninou a volským okom
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 21. júna 2023
mesačník Varecha, 21. júna 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Väčší hrniec naplníme do dvoch tretín vodou, pridáme soľ a do vriacej vody vložíme špagety. Varíme do polomäkka podľa návodu na obale.
- 2
Na panvici rozpálime polovicu masla a opražíme na ňom pokrájané plátky slaniny. Slaninu vyberieme a na tuku, ktorý sa zo slaniny vypiekol, upečieme z vajec volské oká.
- 3
Uvarené cestoviny zlejeme, zmiešame so zvyšným maslom, slaninkou, strúhaným parmezánom a rozložíme na taniere. Na špagety položíme jedno alebo dve volské oká, posypeme soľou, korením, čili a nasekanými čerstvými bylinkami. Podľa chuti môžeme podávať aj s kyslými uhorkami.
Tiež Špagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu