Špagety so slaninou a volským okom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 21. júna 2023
Špagety so slaninou a volským okom
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
40 g
8 plátkov
50 g strúhaný
4-8 ks
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Väčší hrniec naplníme do dvoch tretín vodou, pridáme soľ a do vriacej vody vložíme špagety. Varíme do polomäkka podľa návodu na obale.

  2. 2

    Na panvici rozpálime polovicu masla a opražíme na ňom pokrájané plátky slaniny. Slaninu vyberieme a na tuku, ktorý sa zo slaniny vypiekol, upečieme z vajec volské oká.

  3. 3

    Uvarené cestoviny zlejeme, zmiešame so zvyšným maslom, slaninkou, strúhaným parmezánom a rozložíme na taniere. Na špagety položíme jedno alebo dve volské oká, posypeme soľou, korením, čili a nasekanými čerstvými bylinkami. Podľa chuti môžeme podávať aj s kyslými uhorkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia