Pavlovky plnené krémom z bielej čokolády fotorecept
Foto: olinecka
Pre tých, ktorí majú radi Pavlovky, tieto sú plnené fantastickým krémom. Oplatí sa vyskúšať, podľa tohto receptu ich zvládne aj začiatočník.
porcií
príprava
na 110 °C
Postup
-
1
Vaječné bielky, štipku soli vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí na najvyššom stupni mixéra (4) 10-12 minút do tuha. Pridáme Zlatý klas, ocot varechou ich zľahka vmiešame do bielkového snehu.
-
2
Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme cestom. Plech vyložíme papierom.
-
3
Na pripravený plech striekame mini pavlovky. (Ja som potrebovala na zdobenie snehové pusinky, sú v medzerách). Rúru predhrejeme na 110 stupňov a sušíme na najvyššej mriežke v rúre 70-75 minút. Sú hotové ak sa ich podarí ľahko odlepiť od papiera na pečenie. Dvierka na rúre mierne otvoríme a necháme vo vypnutej rúre do vychladnutia.
-
4
Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme do hladka, pridáme čokoládu a smotanu a došľaháme do tuha. Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme krémom a naplníme pavlovky. Ozdobíme ovocím podľa seba a sezóny. Dobrú chuť.
Som rada že si si našla čas nahliadnuť do receptu určite nepokazíš, podaria sa.
Píšem k tým receptom, ktoré sa dajú zvládnuť aj pre, začiatočníkov. Pri čítaní sa naozaj nemusí báť že sa nepodarí. Som rada, že recept oslovil našla si čas na nahliadnutie. Polepším sa, ďakujem.