Snehový zákusok
Snehový zákusok

Pavlovky plnené krémom z bielej čokolády fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 19. júna 2023
Pavlovky plnené krémom z bielej čokolády (fotorecept)
Foto: olinecka

Pre tých, ktorí majú radi Pavlovky, tieto sú plnené fantastickým krémom. Oplatí sa vyskúšať, podľa tohto receptu ich zvládne aj začiatočník.

12-14
porcií
30-40 minút
príprava
70-75 minút
na 110 °C

Suroviny

Bielkové cesto:
4 ks
štipka
200 g
1 ČL
1 ČL
Náplň:
250 g
100 g
100 ml (33 %)
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Vaječné bielky, štipku soli vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí na najvyššom stupni mixéra (4) 10-12 minút do tuha. Pridáme Zlatý klas, ocot varechou ich zľahka vmiešame do bielkového snehu.

    Pavlovky plnené krémom z bielej čokolády (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme cestom. Plech vyložíme papierom.

    Pavlovky plnené krémom z bielej čokolády (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Na pripravený plech striekame mini pavlovky. (Ja som potrebovala na zdobenie snehové pusinky, sú v medzerách). Rúru predhrejeme na 110 stupňov a sušíme na najvyššej mriežke v rúre 70-75 minút. Sú hotové ak sa ich podarí ľahko odlepiť od papiera na pečenie. Dvierka na rúre mierne otvoríme a necháme vo vypnutej rúre do vychladnutia.

    Pavlovky plnené krémom z bielej čokolády (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme do hladka, pridáme čokoládu a smotanu a došľaháme do tuha. Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme krémom a naplníme pavlovky. Ozdobíme ovocím podľa seba a sezóny. Dobrú chuť.

    Pavlovky plnené krémom z bielej čokolády (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu

grejsy
@Olinecka , všetky tvoje koláčiky sú krásne , len neviem prečo v každom recepte uvedieš navrchu , že zvládne to aj začiatočník :-) Nič v zlom , ale stále dokola sa opakuješ . Inak vždy vydarená práca , pekne nafotené .
olinecka
@grejsy (20.6.2023 21:05)
Píšem k tým receptom, ktoré sa dajú zvládnuť aj pre, začiatočníkov. Pri čítaní sa naozaj nemusí báť že sa nepodarí. Som rada, že recept oslovil našla si čas na nahliadnutie. Polepším sa, ďakujem.
gretka70
krásne pavlovky a určite veľmi chutné.Ano,aj ja mám pred nimi rešpekt.Musím to už naozaj skúsiť,veď v najhoršom sa zjedia lyžicou.Keď to človek nebude skúšať,tak sa nikdy nenaučí.A tak je so všetkým.Prajem veľa vydarených receptov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia