Jahodová roláda bez múky s jogurtovou plnkou fotorecept
Foto: Olinecka
Ideálne pohostenie na oslavy, posedenia, alebo len tak. Pre milovníkov rolády a jahôd.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
štipka |
|
3 PL preosiate |
|
Plnka: | |
500 g (v črievku) |
|
2-3 bal. |
|
200 g (18 %) |
|
1 bal. |
|
podľa potreby čerstvé |
|
Navrch: | |
(alebo práškový cukor na posypanie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto + soľ.
-
2
Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridáme po lyžiciach cukor, šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 minút do tuha. Pridáme po jednom žĺtku, každý zašľaháme.
-
3
Nakoniec do vaječného základu vmiešame na najnižšom stupni mixéra preosiate kakao.
-
4
Nízky plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme 180 stupňov a pečieme 10 minút, počas pečenia sledujeme.
-
5
Upečený korpus za horúca zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
-
6
Pripravíme suroviny na plnku.
-
7
Jogurtovú plnku, kyslú smotanu, vanilínový cukor vyšľaháme spolu. Pripravíme želatínu podľa návodu na obale a ju pridáme do plnky.
-
8
Plnku rozotrieme na upečený korpus, na jedni stranu rozložíme jahody. Pomocou papiera rolujeme roládu, ale nie až dokonca!!! Pred ukončením opäť na krém poukladáme jahody, ako na začiatku. A dorolujeme.
-
9
Zrolovanú roládu dáme do chladničky stuhnúť na dve hodiny.
-
10
Potom odstránime papier na pečenie, konce rolády odrežeme a vrch potrieme čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť.
-
11
Ochutnávka...
Ďakujem som rada že si si našla čas nahliadnuť do receptu, pozdravujem.
Ďakujem som rada že sa recept páči a roláda páči. Pekný dník.