
Čokoládové muffiny s mandľami
Základ receptu pochádza z jednej knihy venovanej muffinom, ale zvyšok som už dotvorila sama, podľa...

Pomarančový koláč (Portokalo pita)
Aromatické pomaranče, spolu s pravým gréckym jogurtom a tenkými plátkami filo cesta tvoria základ tohto vynikajúceho koláča....

Zeleninové karí s jazmínovou ryžou
Na tento recept nepotrebujete žiadne exotické ingrediencie a všetko potrebné naň nakúpite aj v obyčajných potravinách....

Tekvicová polievka s cícerom
Keďže sa mi v špajzi nahromadili hokkaido tekvice, nastal čas na ich použitie....

Kuracie prsia s jablkovou kašou
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, posypeme grilkorením, soľou a na oleji popražíme...

Baklažány plnené kuracím mäsom
Umyté baklažány pozdĺžne rozkrojíme a varíme asi 10 minút v slanej vode. Po vybratí dužinu vydlabeme...

Strapatá parená buchta s „hafirami“
Čerstvé čučoriedky naložíme spolu s alkoholom a cukrom do uzatvárateľnej sklenenej fľaše a necháme pôsobiť na teplom...

Obrátené slivkové koláčiky z tvarohovo-maslového cesta
V týchto koláčikoch skvelo chutia klasické menšie slivky, ale aj šťavnaté okrúhle – blumy....

Vyprážané šišky plnené šampiňónmi
Studené uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme hrubú múku, vajcia, soľ a na cibuľke udusené a...

Zapečené šunkové závitky
Nakrájané kolieska širšej šunkovej salámy potrieme kečupom, posypeme natenko nakrájaným pórom a strúhaným syrom. Plátky...

Kokosovo - pekanový krém
Pomocou metličky , vymiešame žltky , mlieko a vanilku vo velkej panvici na strednej teplote ....

Tvarohové praclíčky
Na tieto praclíčky treba mať špeciálnu formičku. Dajú sa robiť aj bryndzové tak, že miesto...

Jarný zemiakový šalát
Olúpané zemiaky nakrájame na kocky, šalát na tenké prúžky, kaleráb nahrubo nastrúhame. Všetko premiešame,...

Jablkové kolieska
Z múky, masla, práškového cukru, vajec a soli zarobíme linecké cesto, ktoré potom...

Strapaté pagáčiky
U nás doma máme radi maďarskú kuchyňu. Babka nám často varí a pečie lahôdky z maďarskej...

Roládky zo pstruha s pórovou slamou
Pstruhy umyjeme a zbavíme šupín. Osušíme, odrežeme hlavy a prstami opatrne vyberieme celú kostru...

Krídelká pod horčicovou zálievkou
Pripravíme marinádu: celozrnnú horčicu zmiešame s vínom, olivovým olejom, medom a solamylom. Osolíme a...

Špagetové omelety
Takéto omelety som jedla na obed v práci. Tam ich plnili sójovým mäsom pre vegetariánov...
Bezlepkový makovo-tvarohový cheesecake
Recept na bezlepkový makovo-tvarohový cheesecake, jednoduchý na prípravu a lahodný na zjedenie. Ak máte radi...

Bryndzová nátierka s oškvarkami
Zmäknutú bryndzu zmiešame s Bambinom a mletou paprikou pretláčaním vidličkou.
Pečená žemľová knedľa z bábovkovej formy
Vynikajúca domáca knedľa má vždy úspech zaručený. Do tejto našej sme okrem bežného pečiva dali...

Rýchla knedľa z mikrovlnky
Potrebujete rýchlo prílohu k mäsu s omáčkou? Nie je nič ľahšie....

Zajačie stehno s gaštanmi
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...

Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou
Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili....

Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....