Foto: frezia68
Chladné a upršané,veterné a vraj letné počasie ma lákalo zapnúť rúru a vylepšiť nedeľnú náladu.Sladké piecť nechcem,ale mala som špaldovú múku a tak som Zobraziť celý popisChladné a upršané,veterné a vraj letné počasie ma lákalo zapnúť rúru a vylepšiť nedeľnú náladu.Sladké piecť nechcem,ale mala som špaldovú múku a tak som vymyslela chlebík na tisícdvestopäťdesiatykrát....lebo rôznych chlebíkov je tu asi toľko a dobrých.Ani som nemienila dať na Varechu,ale do bežného chlebíka bez zemiakov zo špaldovej múky som dala mandle a tá chuť mi priblížila chuť koláča,hoci bol slaný.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Urobíla som kvások z mlieka,lyžičky medu a droždia.Do múky som dala soľ,rascu,sezamové semienka,mleté mandle,pridala som vykysnutý kvások a pomocou vlažnej vody vymiesila cesto ako na chlieb ( v receptoch mám uvedené dva rôzne chleby).
- 2
Po vykysnutí som časť cesta oddelila a urobila pečivo-dubčekovský rohlík (kto pamätá? ) a 2 kaiserky posypané sezamom,makom a rascou.
- 3
Zvyšok cesta som na doske pováľala a po vykysnutí ešte raz a vytvorený peceň chlebokoláča som nechala vykysnúť.Potrela slanou vodou a upiekla.Mandle sú zásadité,bohaté na vitamíny B,E a sú jedným z najbohatších zdrojov na vápnik a fosfor.Chlebík,aj pečivo sú jemné,vláčne.....a dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu