Makové lievance fotorecept
Foto: tejaja
Zmena neuškodí. Aj obyčajné lievance sa dajú pripraviť inak. Stačí použiť pri ich príprave mak. A hneď budú aj zdravšie.
2-3
porcie
porcie
10 (+ odpočívanie ce minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
2 PL mletý |
|
125 g hustý |
|
1 PL |
|
1/2 ks |
|
1 KL |
|
2 dl |
|
1 PL |
|
1 štipka |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Citrónovú kôru nastrúhame a šťavu z citróna vytlačíme. Potom všetky prísady na cesto dáme do misky a dobre premiešame. Necháme asi 15 minút postáť.
-
2
Potom z cesta na panvici na lievance pečieme lievance z oboch strán.
-
3
Upečené lievance spojíme lekvárom po dva a pocukrujeme.
Diskusia k receptu