Krekry s rozmarínom

maskrtka - fotkamaskrtka, 6. novembra 2012

Recept na tieto vynikajúce krekry som nasla na internete. Kto ma rad slane dobroty urcite si pride na svoje. Vyborne sa hodia na rodinne Zobraziť celý popisRecept na tieto vynikajúce krekry som nasla na internete. Kto ma rad slane dobroty urcite si pride na svoje. Vyborne sa hodia na rodinne oslavy namiesto zemiakovych lupienkov.

90 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
45 ml
170 ml
štipka
8 g




Postup

  1. 1

    Droždie roztopíme vo vlažnej vode a pridáme do múky. Pridáme tiež soľ a olej a vypracujeme cesto. Ak by sa vám zdalo, že cesto je suché, nepridávajte vodu. Stačí namočiť si ruky a pokračovať v miesení. Inak by sa mohlo stať, že vody pridáte priveľa. Vypracované cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu. Nakrájame rozmarín. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a posypeme rozmarínom a trochou soli. Popritláčame váľkom. Kolieskom nakrájame obdĺžniky alebo štvorce. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie, môžeme popichať vidličkou a pečieme do zlatista pri 180 °C.

Diskusia k receptu

valeri
Veľmi zaujímavý recept, škoda, že si nepridala foto
askadaniela
aj ja som dnes videla ten recept na fb, páči sa mi, ale nechcelo sa mi ho kopírovať a ukladať, lebo zase fb trochu štrajkoval :-)vďaka, že si to spravila za mňa a dala sem, môžem si ho uložiť :-)
mijaita
Olovovy olej nepoznam, naozaj je z olova? :-) :-) :-)
martamm
mijaita, určite si pochopila, o aký olej sa jedná, stal sa prekle, to je taká strašná tragédia?
martamm
Maskrtka, ukladám Tvoj recept na vyskúšanie a môžem použiť aj sušený rozmarín?
maskrtka
ospravedlnujem sa za preklep ale urcite kazdy pochopiil o aký olej ide :))) ale moze byt aj slnecnicovy .... a aj susšený rozmarín ale cerstvy je lepsi:))
sonulienka
Tak tieto určite vyskúšam ďakuej za receptík už je uložený v mojej KK.
mijaita
@martman tak ja si jdu pro recept a k memu usmevu na tvuj preklep vidim reakci, kterou bych opravdu necekala. Omlouvam se, ne kazdy ma holt smysl pro humor. Samozrejme, ze nic strasneho se nestalo. priste si dam pozor.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia