Recept na tieto vynikajúce krekry som nasla na internete. Kto ma rad slane dobroty urcite si pride na svoje. Vyborne sa hodia na rodinne Zobraziť celý popisRecept na tieto vynikajúce krekry som nasla na internete. Kto ma rad slane dobroty urcite si pride na svoje. Vyborne sa hodia na rodinne oslavy namiesto zemiakovych lupienkov.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Droždie roztopíme vo vlažnej vode a pridáme do múky. Pridáme tiež soľ a olej a vypracujeme cesto. Ak by sa vám zdalo, že cesto je suché, nepridávajte vodu. Stačí namočiť si ruky a pokračovať v miesení. Inak by sa mohlo stať, že vody pridáte priveľa. Vypracované cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu. Nakrájame rozmarín. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a posypeme rozmarínom a trochou soli. Popritláčame váľkom. Kolieskom nakrájame obdĺžniky alebo štvorce. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie, môžeme popichať vidličkou a pečieme do zlatista pri 180 °C.
Diskusia k receptu