Hovädzia sviečková
Hovädzia sviečková

Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom fotorecept

sracz - fotkasracz, 1. mája 2020
Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom (fotorecept)
Foto: sracz

Dlho som „špekuloval“, či tento rcp predstaviť, ale zvíťazila chuť a pôžitok z konzumácie. Inšpirovala ma Contessa, naša obľúbená majsterka zo židovskej kuchyne, Ina Zobraziť celý popisDlho som „špekuloval“, či tento rcp predstaviť, ale zvíťazila chuť a pôžitok z konzumácie. Inšpirovala ma Contessa, naša obľúbená majsterka zo židovskej kuchyne, Ina Rosenberg Garten, ktorá túto dobrotu urobila pred TV kamerami. Síce trošku finančne náročnejšia pochúťka, ale výsledok stojí za to! Jemne „hodvábna“ konzistencia „filet mignon” sa snúbi s úžasnou kombináciou chrenovo-smotanovej prílohy. Predjedlo, ale zvlášť „paráda na ladys party“. Chlieb by len narušil harmóniu potešení na jazyku!

6-8
porcií
30 minút
príprava
90-96 minút
na 130 °C

Suroviny

1 000-1 200 g (filet mignon vcelku)
2-3 PL čerstvo rozpustené
2 KL
2 KL
Majonézovo-smotanový krém:
240-250 ml
2-3 KL hustá
1 PL
1 PL
2-3 KL čerstvo nastrúhaný
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Celý kus pravej hovädzej sviečkovej som po 2-3 cm previazal čistým kuchynským špagátom (ako keď viažem šunku). Dôkladne, po všetkých stranách a obidvoch koncoch, potrel (doslova vmasíroval) rozpusteným maslom, posypal soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Potom som ho uložil na pekáč vystlaný alobalom a 96 minút piekol na 130 °C (270 °F).

  2. 2

    Medzičas som využil na prípravu majonézovo-smotanového krému: Do misky som nastrúhal chren, pre nežné dámy 2-3 KL, no pre pravých gurmánov 240-250 ml, pridal hrnček kvalitnej „Mayo“ majonézy, kopcovitú PL hustej kyslej smotany, po PL dijonskej a plnotučnej hrubozrnnej horčice, prstami posolil a dôkladne, ale jemne, zmiešal. Upečenú sviečkovú som prikryl ľahkou fóliou a nechal asi 24 minút oddychovať.

    Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prakticky som mal „hotovo“. Stačilo už iba odstrániť špagát, mäso nakrájať na tenké plátky a podávať s vymiešaným „chrenovým krémom“. Možno by sa k tým plátkom hodila hrianka z bielej francúzskej, alebo talianskej veky či bagetky, s troškou masla. Kto si pomyslel na šunkové rolky plnené chrenovou šľahačkou, zakýval rozumom a môže smelo experimentovať!

    Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kvakac
Takéto chuťovečky zbožňujem. Nakrájať na tenké plátky v prírode pozerať za vtačieho spevu na oblohu a vychutnávať kúsky.
zolik
Pre Lady‘s Party ako stvorene. K tomu dobre vychladeny sekt a Damska zurka Mode zacat
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia