Sú tu vitamíny, enzými, minerály, antioxidanty, pre diabetikov škrob, tiež niečo proteínov a lipidov pre zasýtenie. Chuť je príjemná, na pošmak a pre tieto Zobraziť celý popisSú tu vitamíny, enzými, minerály, antioxidanty, pre diabetikov škrob, tiež niečo proteínov a lipidov pre zasýtenie. Chuť je príjemná, na pošmak a pre tieto nevľúdne dni ako stvorená. Poteší, oblaží, rozohreje.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjeme, neošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
- 2
Umyté kelové a kapustové listy ponoríme na 4-5 minút do vriacej vody, zlejeme a necháme odkvapkať.
- 3
Očistený cesnak pokrájame na tenké plátky, syr postrúhame na hrubšom strúhadle.
- 4
Vytrieme kameninový pekáč alebo jenskú misu kúskom masla a uložíme prvú vrstvu zemiakov, trochu osolíme, poprášime čiernym korením a poukladáme na ne tenké plátky masla.
- 5
Ďalej nasledujú kapustné listy. Tieto posypeme tymiánom a polovicou nastrúhaného syra, poukladáme na ne plátky jedného strúčika cesnaku.
- 6
Po kapustových listoch nasleduje opäť vrstva zemiakov. posolíme, pridáme plátky masla a posypeme mätou.
- 7
N atieto vrstvy uložíme kelové listy, pridáme druhý nakrájaný cesnak, druhú polovicu syra.
- 8
Poslednou vrstvou sú opäť zemiaky. Aj na tieto poukladáme plátky masla, všetko podlejeme predhriatou vodou asi tak do polovice prekladaných zemiakov, prikryjeme alobalom a zapekáme v rozohriatej rúre cca 50-60 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu