Prekladané zemiaky Keka

nonna - fotkanonna, 2. novembra 2012

Sú tu vitamíny, enzými, minerály, antioxidanty, pre diabetikov škrob, tiež niečo proteínov a lipidov pre zasýtenie. Chuť je príjemná, na pošmak a pre tieto Zobraziť celý popisSú tu vitamíny, enzými, minerály, antioxidanty, pre diabetikov škrob, tiež niečo proteínov a lipidov pre zasýtenie. Chuť je príjemná, na pošmak a pre tieto nevľúdne dni ako stvorená. Poteší, oblaží, rozohreje.

2
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
2 ks
2 ks
80 g
tretinu z osminky
2 ks
1/4 KL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme, neošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

  2. 2

    Umyté kelové a kapustové listy ponoríme na 4-5 minút do vriacej vody, zlejeme a necháme odkvapkať.

  3. 3

    Očistený cesnak pokrájame na tenké plátky, syr postrúhame na hrubšom strúhadle.

  4. 4

    Vytrieme kameninový pekáč alebo jenskú misu kúskom masla a uložíme prvú vrstvu zemiakov, trochu osolíme, poprášime čiernym korením a poukladáme na ne tenké plátky masla.

  5. 5

    Ďalej nasledujú kapustné listy. Tieto posypeme tymiánom a polovicou nastrúhaného syra, poukladáme na ne plátky jedného strúčika cesnaku.

  6. 6

    Po kapustových listoch nasleduje opäť vrstva zemiakov. posolíme, pridáme plátky masla a posypeme mätou.

  7. 7

    N atieto vrstvy uložíme kelové listy, pridáme druhý nakrájaný cesnak, druhú polovicu syra.

  8. 8

    Poslednou vrstvou sú opäť zemiaky. Aj na tieto poukladáme plátky masla, všetko podlejeme predhriatou vodou asi tak do polovice prekladaných zemiakov, prikryjeme alobalom a zapekáme v rozohriatej rúre cca 50-60 minút.

Diskusia k receptu

horalka66
@nonna tak díky a aj ty sa maj:-) a cez víkend veru nejdem kulinárčiť,lebo idem ku svokre a tá nás bude vykrmovať
frezia68
@nonna :pekný,zdravý recept a určite vyskúšam.Mám zásoby dobrého cesnaku z trhu a čaká na využitie.S kelom si rozumejú,len kel mi chýba momentálne :-))) dokúpim.
frezia68
@nonna :pekný,zdravý recept a určite vyskúšam.Mám zásoby dobrého cesnaku z trhu a čaká na využitie.S kelom si rozumejú,len kel mi chýba momentálne :-))) dokúpim.A ten názov odkiaľ?
frezia68
@nonna :pekný,zdravý recept a určite vyskúšam.Mám zásoby dobrého cesnaku z trhu a čaká na využitie.S kelom si rozumejú,len kel mi chýba momentálne :-))) dokúpim.A ten názov odkiaľ?
frezia68
@nonna :pekný,zdravý recept a určite vyskúšam.Mám zásoby dobrého cesnaku z trhu a čaká na využitie.S kelom si rozumejú,len kel mi chýba momentálne :-))) dokúpim.A ten názov odkiaľ?
frezia68
Prepáč mi to,hapruje mi laptop,poprosím adm. o zrušenie :-)
nonna
@frezia68 - niet čo prepačovať, takéto príjemné hodnotenia si rada prečítam aj stokrát naklonované...Názov? No skratka od kelu a kapusty, čiže KEKA. Želám krásnu a chutnú nedeľu!
nonna
@horalka66 - sa máš!!! Aspoň môžeš pooddychovať a možno špekulovať nad novými recepismi.
radulienka
Prima receptík, mám rada nákypy a tento je suprový, niečo iné, ako francuzáky, ktorých je tu strašne veľa, vďaka @Nonna...
marianne
toto sa paci aj mne,jednoduche,chutne,rychle...spravim cez tyzden,dakujem
nonna
@radulienka + @marianne - baby moje zlaté, díky Vám za uznanie, moc ma potešilo!!!! Dajte si, pochutnajte, nech padne na úžitok i zdravie!
anina6
no veru zaujímavý recept a zdravý. vyskúšam a ukladám.
nonna
@frezia68 - vôbec nič si z toho nerob. Oni sa zrejme nemajú kedy paprať s takýmito vecami. @anina6 - vrelá vďaka aj Tebe. @zdezda - vážim si aj Tvoje ocenenie. Všetkým želám mnoho kulinárskych invencií!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia