Mäsové knedličky s píniovými orieškami

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 30. júla 2010
Mäsové knedličky s píniovými orieškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (plece)
0,05 l
200 g
2 strúčiky
2 dl
0,5 l
50 g




Postup

  1. 1

    Teľacie mäso zomelieme. Pridáme soľ, korenie, brandy, petržlenovú vňať, šalviu a cesnak. Zmes vymiešame a tvarujeme guľky s priemerom asi 3 cm. Na oleji opražíme šalotku, podlejeme portským vínom a dusíme na miernom ohni.

  2. 2

    Po odparení vína pridáme píniové oriešky, osolíme a okoreníme. Mäsové guľky vypražíme v oleji a podávame s podusenou šalotkou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Môžeme použiť aj iný druh mäsa (bravčové alebo kuracie). Najlepšie sú kvalitnejšie časti mäsa pre jemnosť pokrmu.

Diskusia k receptu