Mäsové knedličky s píniovými orieškami
Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 30. júla 2010
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 30. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľacie mäso zomelieme. Pridáme soľ, korenie, brandy, petržlenovú vňať, šalviu a cesnak. Zmes vymiešame a tvarujeme guľky s priemerom asi 3 cm. Na oleji opražíme šalotku, podlejeme portským vínom a dusíme na miernom ohni.
- 2
Po odparení vína pridáme píniové oriešky, osolíme a okoreníme. Mäsové guľky vypražíme v oleji a podávame s podusenou šalotkou.
- 3
NÁŠ TIP: Môžeme použiť aj iný druh mäsa (bravčové alebo kuracie). Najlepšie sú kvalitnejšie časti mäsa pre jemnosť pokrmu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu