Bravčové plece s jablkami
Ja ľúbim jablká na akýkoľvek spôsob...
Suroviny
200-250 g |
|
2 ks kyslejšie väčšie |
|
|
|
1/2 ks väčšia |
|
(drvená alebo celá) |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
domáca |
|
2 PL nasucho opečená |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Na orestovanú nakrájanú cibuľu pridám na kocky narezané mäso, miešam a nechám ho zatiahnuť. Dám horčicu, rascu, opražím. Osolím, podlejem vodou, prikryjem a dusím do polomäkka.
- 2
Pridám ostatné koreniny a na zahustenie opečenú strúhanku, ktorá mi ostala od včera. Občasne premiešam. Ak treba, podlejem vodou.
- 3
Keď je mäso takmer udusené, pridám ošúpané na menšie kocky nakrájané jablká, škoricový cukor a dusím do mnou požadovanej mäkkosti. V prípade potreby ešte dochutím.
- 4
Prílohu som mala uvarenú ryžu.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za pozeranie mojich receptov. Pozdravujem.🤗