Bravčové plece s jablkami
Ja ľúbim jablká na akýkoľvek spôsob...
Suroviny
| 200-250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks kyslejšie väčšie | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1/2 ks väčšia | 
                                                             | 
                                                    
| (drvená alebo celá) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| domáca | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL nasucho opečená | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na orestovanú nakrájanú cibuľu pridám na kocky narezané mäso, miešam a nechám ho zatiahnuť. Dám horčicu, rascu, opražím. Osolím, podlejem vodou, prikryjem a dusím do polomäkka.
- 2
 Pridám ostatné koreniny a na zahustenie opečenú strúhanku, ktorá mi ostala od včera. Občasne premiešam. Ak treba, podlejem vodou.
- 3
 Keď je mäso takmer udusené, pridám ošúpané na menšie kocky nakrájané jablká, škoricový cukor a dusím do mnou požadovanej mäkkosti. V prípade potreby ešte dochutím.
- 4
 Prílohu som mala uvarenú ryžu.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Ďakujem za pozeranie mojich receptov. Pozdravujem.🤗