Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové plece s jablkami

helena10 - bez fotkyhelena10, dnes 14:43
Bravčové plece s jablkami
Foto: helena10

Ja ľúbim jablká na akýkoľvek spôsob...

Suroviny

200-250 g
2 ks kyslejšie väčšie
1/2 ks väčšia
 (drvená alebo celá)
1 KL
 domáca
2 PL nasucho opečená
1 KL




Postup

  1. 1

    Na orestovanú nakrájanú cibuľu pridám na kocky narezané mäso, miešam a nechám ho zatiahnuť. Dám horčicu, rascu, opražím. Osolím, podlejem vodou, prikryjem a dusím do polomäkka.

  2. 2

    Pridám ostatné koreniny a na zahustenie opečenú strúhanku, ktorá mi ostala od včera. Občasne premiešam. Ak treba, podlejem vodou.

  3. 3

    Keď je mäso takmer udusené, pridám ošúpané na menšie kocky nakrájané jablká, škoricový cukor a dusím do mnou požadovanej mäkkosti. V prípade potreby ešte dochutím.

  4. 4

    Prílohu som mala uvarenú ryžu.

Diskusia k receptu

helena10
@farbuska , som neprofesionál, ale čo sa týka jabĺk, je to ok.
Ďakujem za pozeranie mojich receptov. Pozdravujem.🤗