Môj ovocný šalát

aja1 - bez fotkyaja1, 28. novembra 2010

Ja pripravujem z ovocia ktoré mám uskladnené v mraziaku+ čerstvé ovocíčko.Tento krát som mala pripravené ovocie na pečený čaj a keďže bola zlá sezóna,rozhodla Zobraziť celý popisJa pripravujem z ovocia ktoré mám uskladnené v mraziaku+ čerstvé ovocíčko.Tento krát som mala pripravené ovocie na pečený čaj a keďže bola zlá sezóna,rozhodla som sa že ho nespravím a ovocie si ponechám na šalát.

10 minút
príprava

Suroviny

 strúhaná
z 1 citrona




Postup

  1. 1

    Nastrúham si očistenú mrkvu,trošku posolím a pridám kvapku oleja a premiešam.Pridám nakrájané mrazené jahody,maliny,čučoriedky,hrušky,jablká.Na aké ovocie mám chuť a mám ho po ruke,to pridám.Nechám postáť a rozmraziť.Ovocie si pustí svoju šťavu.Pridám šťavu z citrona a v troške čaju si rozmiešam med.Podľa chuti môžete pridať mletú škoricu.

Diskusia k receptu

zela
Nikdy som nepočula o "pečenom čaji"-ako sa čaj pečie?
zela
Ešte raz som si prečítala príspevok a myslím,že som pochopila.Ovocie sa usuší/alebo upečie,tak,aby úplne nevyschlo,alebo neprihorelo.Sušené ovocie sa používa na varenie čaju.Máme sušené jablká a slivky-môžem to skúsiť.
vk453
môj ovocný šalát je tiež výborny: nakrájame nadrobno jablká/ prevládaju/, pomaranče, banány, kivy, pridáme sušené hrozienka, posekané orechy, kto ma rád kokos, môže prisýpať aj ten, ja nedávam. Premiešať a svieži šalátik po ťažkých vianočných jedlách je na svete.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia