Zabíjačkové batôžteky
Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 3. februára 2016
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 3. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Príprava zabíjačkovej plnky: Cibuľu narežeme na malé kocky a speníme na oleji. Pridáme na nakrájanú domácu klobásu. Jemne to opražíme a pridáme kyslú kapustu, osolíme a okoreníme. Podusíme na miernom ohni do chrumkava. Necháme vychladiť.
- 2
Vyvaľkáme lístkové cesto na štvorcový tvar, ostrôžkou narežeme 16 rovnakých dielov (8x8 cm).
- 3
Dieliky cesta posypeme strúhankou a do stredu dávame zabíjačkovú zmes. Konce cesta potrieme žĺtkom a zbalíme do „batôžtekov“. Pripravené batôžteky potrieme žĺtkom a dáme na pekáč. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu