Zabíjačkové batôžteky

Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 3. februára 2016
Zabíjačkové batôžteky
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
60 g
150 g domáca
400 g
80 g
20 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava zabíjačkovej plnky: Cibuľu narežeme na malé kocky a speníme na oleji. Pridáme na nakrájanú domácu klobásu. Jemne to opražíme a pridáme kyslú kapustu, osolíme a okoreníme. Podusíme na miernom ohni do chrumkava. Necháme vychladiť.

  2. 2

    Vyvaľkáme lístkové cesto na štvorcový tvar, ostrôžkou narežeme 16 rovnakých dielov (8x8 cm).

  3. 3

    Dieliky cesta posypeme strúhankou a do stredu dávame zabíjačkovú zmes. Konce cesta potrieme žĺtkom a zbalíme do „batôžtekov“. Pripravené batôžteky potrieme žĺtkom a dáme na pekáč. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: