Fazuľa od maminky

menska - bez fotkymenska, 3. októbra 2009

Toto jedlo nám s obľubou voľakedy dávno robievala naša maminka, lebo bolo lacné a sýte

4-5
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 l
1/2 l
2-4  ks
2 strúčiky
poda chuti
1 PL
1 l




Postup

  1. 1

    Vopred namočenú fazuľu uvaríme skoro do mäkka, do tohto pridáme umytú ryžu, soľa cesnak (podľa chuti) a čierne korenie. Dáme do misy z jenského skla a dusíme v rúre až kým ryža nie je mäká a voda úplne vyvretá. Medzi varením si na masti upražíme na drobno pokrájanú cibuľku. Malo by jej byť veľa.

  2. 2

    Hotové jedno vyberieme na tanier. Rozotrieme ako kašu tak, aby sa trochu popukala fazuĺa a dobre polejeme opraženou cibuľkou.

  3. 3

    Je dobré, keď fazuľu môžeme uvariť vo vode z údeneného masa. V tom prípade môžeme k cibuľke pridať aj kúsky údeného.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia