Toto jedlo nám s obľubou voľakedy dávno robievala naša maminka, lebo bolo lacné a sýte
4-5
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vopred namočenú fazuľu uvaríme skoro do mäkka, do tohto pridáme umytú ryžu, soľa cesnak (podľa chuti) a čierne korenie. Dáme do misy z jenského skla a dusíme v rúre až kým ryža nie je mäká a voda úplne vyvretá. Medzi varením si na masti upražíme na drobno pokrájanú cibuľku. Malo by jej byť veľa.
- 2
Hotové jedno vyberieme na tanier. Rozotrieme ako kašu tak, aby sa trochu popukala fazuĺa a dobre polejeme opraženou cibuľkou.
- 3
Je dobré, keď fazuľu môžeme uvariť vo vode z údeneného masa. V tom prípade môžeme k cibuľke pridať aj kúsky údeného.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu