Kurča s rajčinami pečené

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 7. júna 2014

K tomuto receptu mi dopomohla vnučka, ktorá dáva kečup k všetkému aj na zákusky by ho dala, keby sme jej to dovolili. Ku každému Zobraziť celý popisK tomuto receptu mi dopomohla vnučka, ktorá dáva kečup k všetkému aj na zákusky by ho dala, keby sme jej to dovolili. Ku každému jedlu ju treba tlačiť tak som jej raz povedal, že jej upečiem kura s kečupom to súhlasila. Paradajkový pretlak som tajne nalial do fľašky od kečupu a potom som ju zavolal a pred ňou som to vytlačil na kura. A recept bol na svete ktorý jej chutil aj nám. Od vtedy pýta papať kečupové kura.

6
porcií
10 minút
príprava
70 minút
na 180°C °C

Suroviny

1 ks
1 pl
2 kl (na kurča)
2 kl
1/2 l
2 pl




Postup

  1. 1

    Kurča rozporcujeme na kúsky osolíme uložíme na pekáč natrieme horčicou posypeme korením a cesnakom. Podlejeme vodou asi 3 dc l a na kura nalejeme paradajkový pretlak prikryjeme. Pečieme v rúre asi na 180°C na 70 minút podľa typu rúry. Potom pekáč vytiahneme z rúry mäso odložíme zvlášť.

    Kurča s rajčinami pečené - obrázok 1
  2. 2

    Výpek dáme na sporák rozvariť potom do neho vlejeme solamyl rozmiešaný trochou vody chvíľu povaríme a odstavíme zo sporáka vložíme späť mäso a môžme podávať. Podávame z ryžou, zemiakmi, alebo cestovinou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mariamka
ty si teda fiskus :)) na dietky treba ftipom,, a niekedy mozno aj milou lstou /velmi pekny predslov/ a tvoje kurca urcite chutne, nevidim nic zle na kecupe (ak vieme, co v nom je)
janger
Ale si s nou vybabral...Len aby ti na tuto tvoju fintu neprisla, ked navstivi Varechu ;-))). Tak si to radsej nemal prezradit ;-). Dobre si navaril.
eviana
Super si to vymyslel, parádnu fintu na vnučku použil, jedlo vyzerá fajn... určite aj výborne chutilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia