Žĺtkový krém
Žĺtkový krém

Krém sabayon s ovocím

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. apríla 2023
Krém sabayon s ovocím
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (zmes ríbezle, maliny, černice)
100 g
200 ml
4 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Drobné ovocie preberieme a očistíme. Ak máme mrazené, necháme ho v sitku rozmraziť. Ovocie rozdelíme do zapekacích misiek alebo do hlbokých tanierov. V rúre zapneme horný gril.

  2. 2

    Cukor s bielym vínom dáme do menšieho hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým sa alkohol neodparí, musí vzniknúť hustá tekutina.

  3. 3

    Odložíme z ohňa a postupne za stáleho šľahania pridávame žĺtky. Ohrev stlmíme na minimum, hrniec vrátime na oheň a rýchlo šľaháme, vznikne žĺtková pena.

  4. 4

    Penu rozdelíme na ovocie v miskách. Misky vložíme pod rozohriaty gril a krátko zapečieme. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia