Krém sabayon s ovocím
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. apríla 2023
mesačník Varecha, 10. apríla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Drobné ovocie preberieme a očistíme. Ak máme mrazené, necháme ho v sitku rozmraziť. Ovocie rozdelíme do zapekacích misiek alebo do hlbokých tanierov. V rúre zapneme horný gril.
- 2
Cukor s bielym vínom dáme do menšieho hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým sa alkohol neodparí, musí vzniknúť hustá tekutina.
- 3
Odložíme z ohňa a postupne za stáleho šľahania pridávame žĺtky. Ohrev stlmíme na minimum, hrniec vrátime na oheň a rýchlo šľaháme, vznikne žĺtková pena.
- 4
Penu rozdelíme na ovocie v miskách. Misky vložíme pod rozohriaty gril a krátko zapečieme. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež Žĺtkový krém:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu