Nektárinkový koláč
Nektárinkový koláč

Nektárinkové galettes

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 1. júla 2021
Nektárinkové galettes
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
štipka
100 g
65 g
1 ks
1 PL studená
4-5 ks
2 PL
z 1 biocitróna
2 PL
z 1 citróna
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Do misy dáme múku, práškový cukor, soľ a na malé kocky pokrájané maslo. Rozmrvíme, pridáme žĺtok, studenú vodu, zmiesime a cesto necháme hodinu stáť v chladničke.

  2. 2

    Nektárinky nakrájame, v miske zmiešame s trstinovým cukrom, so škrobom a s nastrúhanou citrónovou kôrou.

  3. 3

    Z cesta rozvaľkáme 2 kruhy s priemerom cca 20 cm. Do stredu rozložíme ovocie, okraje prehneme cez ovocie. Ovocie prelejeme citrónovou šťavou a okraj cesta potrieme vyšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať trstinovým cukrom.

  4. 4

    Pečieme 40 – 45 minút pri 180 °C. Pred podávaním necháme 2 hodiny postáť.

Diskusia k receptu