Nektárinkové galettes
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 1. júla 2021
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 1. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
40-45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
štipka |
|
100 g |
|
65 g |
|
1 ks |
|
1 PL studená |
|
4-5 ks |
|
2 PL |
|
z 1 biocitróna |
|
2 PL |
|
z 1 citróna |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Do misy dáme múku, práškový cukor, soľ a na malé kocky pokrájané maslo. Rozmrvíme, pridáme žĺtok, studenú vodu, zmiesime a cesto necháme hodinu stáť v chladničke.
- 2
Nektárinky nakrájame, v miske zmiešame s trstinovým cukrom, so škrobom a s nastrúhanou citrónovou kôrou.
- 3
Z cesta rozvaľkáme 2 kruhy s priemerom cca 20 cm. Do stredu rozložíme ovocie, okraje prehneme cez ovocie. Ovocie prelejeme citrónovou šťavou a okraj cesta potrieme vyšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať trstinovým cukrom.
- 4
Pečieme 40 – 45 minút pri 180 °C. Pred podávaním necháme 2 hodiny postáť.
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu