Tvarohová nátierka
Tvarohová nátierka

Tvarohová nátierka s pažítkou, s rascou a s paprikou

arnilka - bez fotkyarnilka, 2. novembra 2017

Inšpirovala som sa receptom pôvodne z malej knihy 200 nátierok od E. Šafářovej, pridávam mnou upravenú verziu, ktorú robievam podľa seba.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

250 g
100 g
podľa chuti
1 lyžička
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vymiešame so soľou, mletou červenou paprikou a pokrájanou pažítkou.

  2. 2

    Pridáme tvaroh a dobre vyšľaháme, na zjemnenie vmiešame kyslú smotanu a ochutíme rascou. Ked chceme mať penu, miesto masla dáme 3 lyžice šľahačkovej smotany. Miesto tvarohu môžeme použiť bryndzu alebo smotanový syr.

  3. 3

    Hotovú nátierku natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia