Jarné zemiačiky

112didi - bez fotky112didi, 30. apríla 2010
Jarné zemiačiky
Foto: 112didi
4-5
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 - 10 ks
1 ks
2 ks
1 kocka
2 lyžičky
0,5 l




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibulu opražíme na olivovom oleji, potom pridáme nasekanú jarnú cibuľku. Osolíme, okoreníme, dáme asi 2 kávové lyžičky mletej červenej papriky a zeleninový bujón, zalejeme vodou (0,5 l).

  2. 2

    Do prevretého základu vložíme zemiačiky, ktoré sme si nakrájali na približné rovnaké menšie kúsky a necháme variť, kým zemiaky nebudú mäkké. Čím menšie zemiaky tam nakrájate, tým rýchlejšie sa Vám uvaria, ale nie príliš drobné - to je nie ani velmi chutné a rýchlo sa Vám rozvaria na kašu.

    Jarné zemiačiky - obrázok 2
  3. 3

    Keď zemiaky zmäknú, pridáme petržlenovú vňať.

  4. 4

    Podávajte to s hlávkovým šalátom alebo kapustovým šalátom a zaručene budete mať úspech. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marlen
moje obľúbené jedlo, som rád, že som ho tu našiel. a ešte keď sa trošičku zospodu pripečú..... niekedy ich robievam bez papriky na pórku a niekedy bez papriky, ale s mladým hráškom. zaručený úspech, naozaj a ešte s kyslomliečnym výrobkom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia