Foto: 112didi
4-5
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú cibulu opražíme na olivovom oleji, potom pridáme nasekanú jarnú cibuľku. Osolíme, okoreníme, dáme asi 2 kávové lyžičky mletej červenej papriky a zeleninový bujón, zalejeme vodou (0,5 l).
- 2
Do prevretého základu vložíme zemiačiky, ktoré sme si nakrájali na približné rovnaké menšie kúsky a necháme variť, kým zemiaky nebudú mäkké. Čím menšie zemiaky tam nakrájate, tým rýchlejšie sa Vám uvaria, ale nie príliš drobné - to je nie ani velmi chutné a rýchlo sa Vám rozvaria na kašu.
- 3
Keď zemiaky zmäknú, pridáme petržlenovú vňať.
- 4
Podávajte to s hlávkovým šalátom alebo kapustovým šalátom a zaručene budete mať úspech. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu